Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Elevii bihoreni, viitori antreprenori IT

În 24 și 25 martie, 40 de elevi și 10 profesori din Bihor au participat la evenimentul organizat de echipa Make IT in Oradea, Startup Teen Camp.

Împreună cu partenerii, Asociația Pro Time-R și Asociația EDUROD, organizatorii și-au propus să aducă elevii și profesorii pasionați de tehnologie, antreprenoriat și sustenabilitate în jurul oportunităților ecosistemului local de tehnologie.

O experiență practică

Vineri, 24 martie, Clari Zenk – Coordonator Educațional la Eco Bihor, le-a vorbit participanților despre importanța ideilor sustenabile și a abordat mentalitatea de EcoDesign. David Achim – Director Executiv la Make IT in Oradea, a făcut o introducere despre ce înseamnă antreprenoriatul, care sunt elementele de care ai nevoie pentru a fi antreprenor și a prezentat inițiativele Make IT in Oradea dedicate elevilor. Apoi, elevii care au avut idei de afaceri de tehnologie sau sustenabilitate au fost invitați să le prezinte în fața audienței. 10 idei au fost prezentate în prima seară.

Ateliere dedicate

Sâmbătă, 25 martie, elevii au participat la două ateliere dedicate: David Achim – Director Executiv la Make IT in Oradea, a prezentat în cadrul primului atelier, pașii pe care trebuie să îi urmeze un antreprenor pentru a-și duce ideea la statutul unei afaceri. Mai apoi, elevii s-au împărțit pe echipe și au lucrat la idei cu ajutorul mentorilor, completând un model de afacere într-o pagină, numit „Lean Canvas”, adaptat.

Al doilea atelier a fost livrat de Ciprian Trip – Consultant de Marketing și pentru Startup-uri de Tehnologie și a constat în principiile unei prezentări de calitate, tehnici de prezentare și cum să îți vinzi ideea. Împreună cu mentorii, elevii au lucrat la prezentările ideilor lor.

Între cele două ateliere, studenții voluntari din cadrul Asociației Studenților Ingineri Oradea (ASIO), au organizat activități distractive cu elevii, unii dintre ei câștigând din partea Visit Oradea tururi gratuite la Muzeul Orașului Oradea.

După toată munca depusă, 10 idei au fost prezentate în cadrul evenimentului final. Ideile propuse de elevi au fost din industrii cum ar fi: sustenabilitate și reciclare, agritech, jocuri video, organizare de evenimente, orașe inteligente, lifestyle și altele. Juriul a votat trei idei care au câștigat premii interesante și motivante.

Implicare regională

Cadre didactice de la mai multe școli din Bihor au participat în același timp la atelierul „Aplicație digitală utilizată în procesul educațional 3 în 1”, livrat de Sarah Harvat – Președinte și Facilitator al Asociației EDUROD. În cadrul atelierului, au fost inițiați în utilizarea unei platforme care le permite crearea de prezentări și materiale educaționale, organizarea cursurilor și activităților și munca colaborativă.

Profesorii prezenți au fost de la școli precum: Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea, Liceul Teologic Baptist „Emanuel” Oradea, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș și Școala Gimnazială „Oltea Doamna” Oradea.

 

Prima ediție a Startup Teen Camp s-a bucurat de implicarea a mai multor categorii de actori din ecosistemele educaționale și de tehnologie, a asociațiilor educaționale (Asociația Pro Time-R, Asociația EDUROD), organizațiilor de studenți și universităților (ASIO și Universitatea Emanuel din Oradea), fondatori de startup-uri de tehnologie din comunitatea locală, având ca organizatori principali echipa Make IT in Oradea.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Mitul constructorilor chinezi vitezomani e spulberat și în România. Sinohydro nu a rupt gura târgului pe Centura Zalău, ba dimpotrivă.

Chinezii au eșuat pe Centura Zalăului

Articolul următor
Compania de Transport Public (CTP), Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca au anunţat un parteneriat strategic cu Tranzy.

CTP Cluj a primit acces la portalul de date deschise Tranzy

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share