Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Povestea stațiunii Moneasa, de la mărire la decădere, scrisă de Andrei Ando

Doctorul în istorie, Andrei Ando, directorul executiv al Consiliului Județean Arad, și-a lansat marți, 28 martie 2023, cartea, „Moneasa. Vieţi şi contexte”. Cartea a apărut la Editura Eikon de la București.

Lansarea a avut loc la Vila Myumi din Moneasa, în prezența a numeroși prieteni și apropiați ai autorului.

„Moneasa. Vieţi şi contexte” urmărește, în peste 350 de pagini, evoluția stațiunii „începând cu momentul în care apare pentru prima oară pe blazonul aristocraţiei şi până la revoluţia din decembrie 1989”, după cum scrie ghidularadean.ro.

Potrivit aceleiași surse, care l-a intervievat pe autor, Andrei Ando a fost motivat să scrie această carte de „Dorinţa de a cunoaşte mai bine istoria staţiunii Moneasa, probabil unul dintre cele mai pitoreşti locuri ale judeţului Arad, cu o mare încărcătură istorică”.

„Mi-au trezit interesul şi am dezvoltat o direcţie de cercetare pe ceea ce a însemnat viaţa de zi cu zi în această localitate, devenită staţiune. M-a interesat cum au trăit aici oamenii, ce a determinat aristocraţia să considere Moneasa o staţiune la concurenţă cu Karlovy Vary, cine a investit aici, care au fost oaspeţii celebri ai staţiunii, cum a evoluat Moneasa de la calitatea de refugiu al nobilimii la statutul de staţiune muncitorească. Şi, sigur, am cercetat şi am descris atributele fiecărei perioade din viaţa staţiunii”, a precizat Andrei Ando în interviul acordat pentru ghidularadean.ro.

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lansarea centrului de inovare digitală Future of Innovation Technology - fii primul care află cum poți profita de serviciile de transformare digitală și finanțare a afacerii tale!

Articolul următor

Dezvoltarea industriei și mobilității urbane în România: cei mai importanți finanțatori europeni vin la Brașov în 4 aprilie pentru lansarea centrului FIT EDIH, prin care vor susține IMM-urile din Regiunea Centru

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share