Universitatea din Oradea urcă în clasamentul Metaranking Universitar

Universitatea din Oradea ocupă locul 14 în Metarankingul Universitar 2022, urcând astfel în clasament, în anul 2021 aflându-se pe locul 19.

 

În România există 73 de universități, dintre care 53 de stat. Din totalul celor 73 de instituții academice, doar 31 au reușit să ocupe un loc în acest clasament bazat pe rankinguri internaționale și indicatori de cercetare științifică din ultimii ani.

„Planul strategic al Universității din Oradea și reglementările interne care vizează cercetarea, procesul educațional și internaționalizarea duc la eficiență. Se dovedește, astfel, că investițiile făcute în această direcție la universitate dau roade. Este important de menționat faptul că Oradea, ca centru universitar, ocupă poziția 6 la nivel național. Pe viitor ne dorim să creștem și să fim clasați tot mai bine în ranking-urile internaționale”, afirmă Rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău.

UO în creștere

Clasamentul s-a bazat pe un studiu realizat de către Ministerul Educaţiei.  Punctajul obținut în anul 2022 de Universitatea din Oradea este semnificativ mai mare decât în anul 2021, crescând cu aproape 30% față de anul trecut.

Obiectivul Metarankingului Universitar 2022 a fost să identifice poziționarea universităților românești, performante la nivel științific și cu vizibilitate internațională în clasamentele internaționale.

Raportul asupra Exercițiului Naţional de Metaranking Universitar – 2022 a fost elaborat de cei 9 membri ai Grupului de experţi de înalt nivel (High Level Experts Group), numiţi prin Ordinul Ministrului.

„Cifrele spun totul. Universitatea din Oradea se află, în mod evident, pe un trend ascendent în ceea ce privește cercetarea și diseminarea rezultatelor acesteia în publicații de certă valoare științifică”, subliniază prorector VRI, prof. univ. dr. habil. Sorin Borza.

 „Prezența Universității din Oradea în clasamentele internaționale standardizate, alocarea de resurse constante cercetării științifice și o bună gestionare a acestora au facilitat excelența în cercetare și o mai bună vizibilitate internațională”, a precizat prorector Managementul Cercetării și Calității, prof. univ. dr. Sanda Monica Filip.

Exit mobile version