Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Unde zburăm în vară de pe Aeroportul Cluj. 65 de destinații în program

Sezonul estival va marca mai multe oportunități de călătorie spre destinații din Europa și Orientul Mijlociu de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC), dar şi creşteri semnificative de frecvenţe pe mai multe destinaţii.

Pasagerii care ajung pe aerogara din Someșeni vor putea să zboare spre 65 de destinații în perioada vacanțelor.

Sezonul estival va marca mai multe oportunități de călătorie spre destinații din Europa și Orientul Mijlociu de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC), dar şi creşteri semnificative de frecvenţe pe mai multe destinaţii.

AIAIC a înregistrat, în primul trimestru al anului, 600.000 de pasageri, în creştere cu 6% faţă de aceeași perioadă din 2019 (cel mai bun din istoria sa), şi în urcare cu 80% faţă de trimestrul I din 2022. AIAIC estimează atingerea pragului de 1 milion de pasageri în mai 2023, față de aprilie 2022.

Pasagerii au posibilitatea de a călători de la Cluj spre 50 de destinaţii oferite de către nouă operatori: Wizz Air, Lufthansa, Turkish Airlines, Lot Polish Airlines, Ryanair, HiSky, Tarom, AeroExpress Regional şi AirConnect. Pe parcursul sezonului de vară pe AIAIC se va depăşi pragul de 65 de destinaţii.

Creșterea traficului de pasageri este susţinută, în programul de vară, de lansarea sau reluarea a 11 rute şi începerea operațiunilor pentru o nouă companie, Air Connect cu zboruri spre Budapesta. Din 22 iunie aceasta va conecta Clujul de litoralul Mării Negre, prin zborurile spre Constanţa, operate cu două frecvenţe săptămânale, în fiecare joi şi duminică.

Aero Express Regional îşi prelungeşte perioada de operare a zborurilor spre capitala Ungariei până la finalul lunii august. Odată cu începerea sezonului de vară, Ryanair a demarat noi zboruri spre destinaţii din trei ţări europene: Bruxelles Charleroi (Belgia), Milano-Bergamo (Italia), Paris Beauvais (Franţa). Operatorul își extinde astfel la cinci numărul destinaţiilor de la Cluj, alături de zborurile spre Dublin şi Londra Stansted.

Cine crește frecvențele

Sezonul de vară aduce o conectivitate sporită pentru mai multe rute cu plecare de la Cluj spre marile oraşe europene de interes: Bucureşti (35 zboruri / săptămână), Londra Luton / Stansted (21), Milano-Bergamo (17-18), Munchen (14), Frankfurt Main / Hahn (13), Paris Beauvais (11), Bruxelles Charleroi (11), Istanbul și Barcelona (7), Varşovia şi Budapesta (6).

Odată cu debutul zborurilor Ryanair pe cele trei rute noi, frecvențele pentru Milano Bergamo au crescut cu 13 pe săptămână față de sezonul de iarnă (6 Wizz, 7 Ryanair), cele pentru Paris Beauvais cu 7 zboruri (3 Wizz, 4 Ryanair) şi cele spre Bruxelles Charleroi cu 5 zboruri (1 Wizz, 4 Ryanair)

În sezonul de vară Ryanair suplimentează zborurile spre cea mai populară rută de pe AIAIC – Londra (Stansted), de la 3 la 4 frecvenţe săptămânale (luni, miercuri, vineri şi duminică). Zborurile sale spre Dublin se mențin cu 2 frecvenţe, luni şi vineri. Ca o alternativă pentru această destinaţie, HiSky crește frecvențele săptămânale de la 2 la 3 şi operează miercuri, vineri şi duminică.

Wizz se duce în Antalya

Operatorul low-cost Wizz Air va adăuga 6 rute în completarea celor 34 aflate deja în reţeaua AIAIC. O premieră la Wizz o reprezintă noua rută spre Antalya (Turcia) ce va fi operată din 18 mai, cu 2 zboruri săptămânale, joi şi duminică. Malta s-a reluat din 3 aprilie, cu 2-3 zboruri săptămânale (luni, joi, vineri).

Wizz va relua operarea pe destinaţiile de vacanţă apreciate din Grecia – Corfu, din 12 iunie (luni, vineri), Creta Chania, din 13 iunie (marți, sâmbătă), Zakynthos, din 15 iunie (joi, duminică), Spania – Palma de Mallorca, din 14 iunie (miercuri, duminică).

Pentru călătoriile cu conexiuni prin cele mai mari hub-uri europene, Lufthansa va menţine operaţiunile spre Munchen cu 14 frecvenţe săptămânale. Pe parcursul verii va dubla numărul zborurilor disponibile spre Frankfurt Main (Germania), de la 6 la 12. Turkish Airlines va crește cu 3 frecvențe numărul zborurilor disponibile spre Istanbul (Turcia), având astfel curse zilnice spre această destinație de pe AIAIC.

Lot a crescut cu 2 frecvenţe săptămânale numărul zborurilor regulate disponibile spre Varșovia (Polonia), operând până la 6 zboruri săptămânale în sezonul de vară 2023 de pe AIAIC. Tarom oferă oportunități de călătorie spre București prin zborurile operate cu 25 de frecvenţe.

HiSky are alternativă la zborurile spre capitala României, menţinând operarea cu 10-11 frecvenţe săptămânale pe AIAIC. O creştere semnificativă înregistrează destinaţia Tel Aviv, pentru care în sezonul de vară HiSky dublează frecvenţele, de la 1 la 2 zboruri săptămânale.

Zboruri charter spre cinci țări

Destinaţia Hurghada (Egipt) a fost operată pe durata întregului sezon de iarnă şi va continua odată cu sezonul de vară. Vor fi demarate şi alte zboruri charter, spre destinaţii inedite de vacanţă din Egipt (Hurghada, Sharm El-Sheikh), Grecia (Creta-Chania, Creta-Heraklion, Rhodos, Zakynthos), Turcia (Antalya, Bodrum), Spania (Palma de Mallorca) şi Tunisia (Monastir).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rezerve în creștere la BNR

Articolul următor

Digitalizarea administrației publice: două companii de IT din Sibiu, contractate de primării și consilii județene din țară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share