Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patru consorții se bat pe pasajul de 15 milioane € de la Italsofa

“Avem patru oferte depuse pentru proiectarea și execuția pasajului suprateran de la Italsofa”, a anunțat președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan.
Obiectivul va avea o lungime de 680 m, 13,6 m lățime și trotuare de 2,5 m fiecare | Foto: CJ Maramureș

Asocieri puternice de companii de construcții din Franța, Italia sau Austria vor să concretizeze proiectul din Baia Mare.

“Avem patru oferte depuse pentru proiectarea și execuția pasajului suprateran de la Italsofa”, a anunțat președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan.

În urma anunțului publicat în  Sistemul Electronic de Achiziții Publice la 5 martie, au fost depuse mai multe oferte pentru proiectarea și execuția pasajului suprateran de la Italsofa.

Data limită de depunere a ofertelor a fost 10 aprilie. Comisia de evaluare a început încă verificarea documentațiilor, astfel încât, în cel mai scurt timp, asocierea câștigătoare să fie desemnată.

Asocierile care au depus oferte

  • Conrep – lider, Proiect-Construct Regiunea Transilvania, Dimex-2000 Company, Scandiuzzi Steel Constructions
  • Freyrom – lider, Construcții Erbașu, Costin și Vlad Birou de Proiectare, Procons Group
  • Drum Inserv – lider, Infra Expert, Cadsil
  • Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj – lider, Strabag

Trebuie să fie gata într-un an

Valoarea estimată a proiectului este de 78 de milioane de lei. Finanțarea e asigurată din fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) prin parteneriatul dintre CJ Maramureș, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Primăria Baia Mare.

“Cetățenii care vor folosi această intrare în Baia Mare nu vor mai fi nevoiți să stea în ambuteiajele care se formează la orele de vârf și vor beneficia de un pasaj suprateran care va decongestiona traficul și va crește siguranța în trafic.

De asemenea, acest pasaj va fi un important punct de legătură între municipiul Baia Mare și viitoarea centură ocolitoare a orașului. Facem pași importanți și dezvoltăm infrastructura rutieră din Maramureș, așa cum am promis”, a transmis președintele CJ Maramureș.

Pasajul suprateran de la Italsofa va avea o lungime de 680 m, 13,6 m lățime, trotuare de 2,5 m fiecare. Durata de execuție a pasajului este de 12 luni de la atribuirea contractului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, s-a întâlnit cu directorul general al Direcției Generale Organismul Intermediar pentru Transport din Ministerului Transporturilor, Felix Ardelean, discuțiile vizând detaliile tehnice ale proiectului de construire a Drumului Expres Jibou – Românași.

Cum va arăta primul drum expres al Sălajului

Articolul următor
Lucrările la proiectul ReThinking Someș sunt efectuate de către asocierea ACI Cluj, Socot Târgu-Mureș, Simacek Facility Services Ro Cluj, fiind finanțate din fonduri europene.

ACI Cluj a ajuns la 72% cu revitalizarea malurilor Someșului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share