Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ACI Cluj a ajuns la 72% cu revitalizarea malurilor Someșului

Lucrările la proiectul ReThinking Someș sunt efectuate de către asocierea ACI Cluj, Socot Târgu-Mureș, Simacek Facility Services Ro Cluj, fiind finanțate din fonduri europene.
Lucrările de 23 de milioane de euro se întind pe malurile intravilane ale râului, de la strada Paul Ioan până la Dragalina | Foto: PCN

Câștigătorii contractului de revitalizare a malurilor râului, din cartierul Grigorescu până zona centrală din Cluj-Napoca, mai au de executat un sfert dintre intervenții.

Lucrările la proiectul ReThinking Someș sunt efectuate de către asocierea ACI Cluj, Socot Târgu-Mureș, Simacek Facility Services Ro Cluj, fiind finanțate din fonduri europene. Culoarul de mobilitate nemotorizată presupune nou pod pietonal și velo, noi piste de biciclete și zone pietonale, zone de joacă, sport și agrement.

“Am verificat lucrările la proiectul de regenerare urbană aferent Luncii Someșului Mic, ReThinking Someș, finanțat cu fonduri UE. 957 arbori noi vor fi plantați până la final în cadrul acestui proiect”, a spus edilul Emil Boc. „Reîntoarcerea orașului cu fața la râu” este conceptul  proiectului realizat prin concurs internațional de soluții derulat de Primăria Cluj-Napoca (PCN) și Ordinul Arhitecților din România.

Lucrările se întind pe 146.500 mp, pe malurile intravilane ale Someșului în zona străzilor Paul Ioan, 1 Decembrie 1918, Plopilor, G. Muzicescu, S. Toduță, Splaiul Independenței, Mamaia, Dragalina, zona adiacentă parcurilor Rozelor și Iuliu Hațieganu.

Prin această investiție se urmărește îmbunătățirea accesului la râu; îmbunătățirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport; amenajarea de spații verzi de calitate; crearea de zone moderne de promenadă și agrement, respectiv „shared space”, piste velo, zone pietonale – inclusiv construcția unui nou pod pietonal și velo.

Investiția cuprinde iluminat public modern și eficient energetic; mobilier urban adecvat; stații de încărcare pentru (auto)vehicule electrice. Valoarea contractului de execuție se ridică la 116 milioane de lei, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

Proiectul ReThinking Someș este finanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020: sprijinirea dezvoltării urbane durabile – reducerea emisiilor de CO2 în reședințele de județ prin investiții bazate pe planuri de mobilitate urbană durabilă, fiind așteptat să se finalizeze în acest an.

Alee cu beton neconform

Reprezentanții PCN au sesizat lucrări neconforme pe o alee amenajată în cartierul Grigorescu în cadrul proiectului, conform Monitorul de Cluj. „Am dispus refacerea lucrărilor la un obiectiv finalizat, pe cheltuiala constructorului. Este vorba despre o alee unde granulația betonului nu a corespuns cu soluția aprobată de primărie. PCN nu scoate din buzunar niciun leu în plus pentru aceste lucrări. Contractul este încă în desfășurare, deci lucrările nu au fost încă recepționate”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
“Avem patru oferte depuse pentru proiectarea și execuția pasajului suprateran de la Italsofa”, a anunțat președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan.

Patru consorții se bat pe pasajul de 15 milioane € de la Italsofa

Articolul următor
Unita Turism Holding a înstrăinat complexul Fântânele, de pe malul lacului Beliș, acesta intrând în patrimoniul firmei Transilvania Quest.

Unita a vândut complexul Fântânele cu 5 milioane €. Un Hilton la orizont

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a anunțat prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.
Citeste mai mult

TIFF atrage turiștii străini în Ardeal

70% dintre participații care nu sunt din Cluj vizitează orașul pentru TIFF, potrivit unui studiu al Universității Babeș-Bolyai…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share