Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Evergent își scade expunerea pe Banca Transilvania

Evergent Investments Bacău și-a diminuat, la finalul anului trecut, expunerea pe care o are la Banca Transilvania (BT) Cluj, cea mai mare investiție din portofoliu
Ședință a conducerii fondului de investiții prezidată de Claudiu Doroș | Foto; Evergent

Societatea de investiții financiare a vândut acțiuni de 5 milioane de euro ale cele mai mari bănci din România.

Evergent Investments Bacău și-a diminuat, la finalul anului trecut, expunerea pe care o are la Banca Transilvania (BT) Cluj, cea mai mare investiție din portofoliu, potrivit ZF. Ponderea Evergent a scăzut de la 6,26 la 6,07% din capitalul social al BT, prin vânzări de 1,3 milioane de acțiuni.

„În contextul atingerii unor maxime de preț care au determinat ca expunerea pe BT să se apropie de limita admisă de 40% în activul total, în baza mecanismului intern de gestionare a expunerii, s-au efectuat vânzări, în 2022, cu realizarea de câștiguri importante din tranzacții“, se arată în raportul anual al Evergent.

Acesta este un fond cu active administrate de 489 milioane euro. Rata medie a randamentului era de 9,2%, cu 1,7% peste media fondurilor din România. Valoarea activelor administrate a crescut de la 2,36 miliarde de lei în 2019 la 2,42 miliarde în 2023.

Cele mai mari investiții ale Evergent erau în sectoarele financiar-bancar (1 miliard de lei), energie-industrial (450 milioane), private equity (338 milioane), alte active (621 milioane). Din grup mai fac parte filialele Agrointens București, Mecanica Ceahlău, Everland Bacău, Ever Imo București, Regal Galați, CASA Bacău.

Consiliul de Administrație al Evergent este compus din Claudiu Doroș – președinte-director general, Cătălin Iancu – vicepreședinte, Horia Ciorcilă – președinte al Comitetului de investiții (și președinte al BT), Octavian Radu – președinte al Comitetului de audit, Costel Ceocea – președinte al Comitetului de nominalizare-remunerare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

COVER STORY. Goldring, brokerul investitorilor și consultantul antreprenorilor

Articolul următor

Sigma CVM România anunţă Târgurile Agricole cheie la care va participa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share