Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania va da acțiuni gratuite, Transilvania Broker – dividende

Într-o singură zi la Bursa de Valori București (BVB) s-au desfășurat 36 de adunări generale ale acționarilor.
Acționarii băncii din Cluj vor primi 12,8 acțiuni gratuite la fiecare 100 deținute | Foto: Banca Transilvania

Două companii din zona Transilvania își vor răsplăti acționarii din profitul net al anului trecut.

Într-o singură zi la Bursa de Valori București (BVB) s-au desfășurat 36 de adunări generale ale acționarilor, conform unei analize a casei de brokeraj Goldring. Au fost votate bugetele propuse de companii pentru anul în curs, dar și metoda de repartizare a profitului realizat în 2022.

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de la Banca Transilvania a aprobat o majorare de capital de 910 milioane lei prin emiterea a 91 milioane de acțiuni noi cu o valoare nominală de 10 lei, care să fie alocate cu titlu gratuit către acționari. Acționarii vor primi 12,8 acțiuni gratuite la fiecare 100 de acțiuni deținute.

Acționarii Transilvania Broker Bistrița (TBB) au aprobat distribuirea a 10 milioane de lei ca dividende, reprezentând un dividend brut de 2 lei/acțiune și oferind un randament de 10%. TBB se menține ca unul dintre cei mai buni plătitori de dividende de la BVB în ultimii ani.

OMV Petrom a primit miercuri aprobarea acţionarilor pentru repartizarea a 2,3 miliarde lei din profitul net de 10 miliarde lei din 2022 sub formă de dividende către acționari: 0,03 lei/acțiune.

Raportat la ultimul preț din piață, randamentul dividendelor este de 7,4%. În aceeași AGA a fost aprobat și bugetul propus de companie, care arată o scădere importantă a veniturilor și a profitului.

Investitorii de la Nuclearelectrica au aprobat propunerea Consiliului de Administrație privind repartizarea profitului net din 2022, valoarea dividendelor brute fiind de 1,2 miliarde lei. Rezultă un dividend brut pe acțiune de 4,25 lei, adică un randament de 9,2% la ultimul preț de închidere.

Acționarii Bursei de Valori București au aprobat distribuirea de dividende de 10,4 milioane de lei, adică un dividend brut pe acțiune de 1,29 lei, oferind un randament de 2,52% la prețul de închidere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Asociația Studenților Fizicieni vă invită la Festivalul Științific ARGO, care va avea loc în acest weekend, în Iulius Parc.

Festival științific în Iulius Parc

Articolul următor
În România, trebuie, mai întâi, să digitalizăm spitalele, să renunțăm la foaie și pix; abia apoi putem vorbi de inovație: interesul investițional din partea furnizorilor de servicii de healthcare din România e foarte redus, la fel ca și complexitatea eventualelor proiecte.

“Investițiile în software ale companiilor din sănătate sunt o raritate în România”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share