Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Farmec își mută producția din Cluj-Napoca

Producătorul de cosmetice Farmec va investi 40 milioane euro în fabrica de la Dezmir, pentru care vrea să acceseze un ajutor de stat.
Premierul Nicolae Ciucă, în vizită la fabrica de cosmetice din de pe strada Henri Barbusse | Foto: Farmec

Procesul de fabricație va avea loc integral în satul Dezmir, din comuna Apahida, iar unitatea din Cluj-Napoca va funcționa doar ca sediu administrativ.

Producătorul de cosmetice Farmec va investi 40 milioane euro în fabrica de la Dezmir, pentru care vrea să acceseze un ajutor de stat. Acum majoritatea producției se derulează pe str. H. Barbusse, din Cluj-Napoca, iar restul, la Dezmir. Din investiția preconizată, 24 milioane reprezintă construirea de la zero a unui centru de producție pe 17.700 mp, cu o suprafață desfășurată de 24.400 mp, iar 16 milioane, echipamentele.

Farmec a demarat demersurile pentru un ajutor de stat. Construirea noii unități este estimată să înceapă în 2023, urmând să fie finalizată în trei ani. Investiția ar urma să genereze dublarea capacității de producție și 100 de noi job-uri.

Au cerut ajutor de stat

„Relocarea etapizată a producției în următorii ani în Apahida reprezintă o decizie istorică pentru Farmec. Odată cu ea, preconizăm o evoluție pozitivă a rezultatelor financiare. Având în vedere balanța comercială puternic negativă în sectorul cosmeticelor, cauzată de importuri masive, și valoarea adăugată pe care o aducem pentru economia și brandul de țară al României, suntem încrezători că vom avea sprijinul autorităților în demersul nostru de a susţine o creştere economică de durată a țării”, a declarat directorul general, Mircea Turdean.

Unitatea principală va avea spații de producție și de depozitare, secții de produse de curățenie, mase plastice și cosmetice, laboratoare de cercetare, anexe tehnice. Investiția mai include o clădire de birouri și alte două pentru secțiile decapanți, lacuri și detartranți.

Discuții cu premierul la Cluj

Se adaugă platforma pentru depozitare-platforme cu rezervoare pentru depozitarea de alcool, rezervoare de apă tehnologică și stingere a incendiilor, bazine de tratare și stație de epurare a apei. Anul trecut, premierul Nicolae Ciucă a efectuat o vizită la fabrica din municipiu, unde a avut discuții cu conducerea Farmec despre strategia de dezvoltare pe termen lung a producătorului clujean.

“Strategia este axată pe investiții și dezvoltarea de noi produse, menite să o păstreze în poziții de top pe o piață concurențială puternică. Farmec a fost printre primele companii din România care au produs încă de la începutul pandemiei produse igienizante şi dezinfectante. Este un exemplu de adaptabilitate, de afacere condusă cu atenție la cerințele pieței și ale consumatorilor”, a spus premierul.

Rețeaua de magazine de brand cuprindea opt unități Farmec şi 20 Gerovital. Compania are certificare internațională GMP și comercializează produsele din portofoliu în 30 de țări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rising Stars at Iulius

Articolul următor
CITC e considerat proiect strategic de importanță națională, acum condițiile în care sunt efectuate operațiile de transplant fiind inadecvate. 

Apel pentru finanțarea Centrului Integrat de Transplant Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share