Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a deschis circulației noul pod peste Peța din zona Feldioarei din Oradea

 

Joi, 11 mai 2023, s-a deschis circulației noul pod de peste Pârâul Peța, care va lega zona Horea – Parc 22 Decembrie – strada Feldioarei de cartierul Ceyrat, lucrările fiind încheiate.

Acesta este cel de-al doilea pod peste Peța pe care municipalitatea îl dă în folosință în ultimul an, după cel care leagă str. Radu Enescu de str. Trotușului.

Îmbunătățirea infrastructurii rutiere este o prioritate pentru administrația locală. Corelat cu extinderea și modernizarea străzii Făgărașului de-a lungul noii linii de tramvai, noul pod reprezintă un proiect important pentru Oradea, care va  fluidiza traficul, într-o zonă a municipiului aflată în plină dezvoltare”, a precizat primarul Florin Birta.

Noul pod are o lungime de 18,80 de metri și o lățime de 14 metri, cu două trotuare.

Lucrări

Lucrările sunt executate de PORR CONSTRUCT S.R.L și au presupus următoarele etape: lucrări de drumuri (desfaceri, terasamente), lucrări de amenajare a albiei, fundații, realizare pod, lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale prin intermediul canalizări pluviale, lucrări de siguranța circulației (marcaje, indicatoare rutiere, parapet metalic), amenajare alveole cu spații verzi.

Valoarea contractului de lucrări este de 2,4 milioane lei (fără TVA).

Prin proiect s-a realizat și iluminatul stradal cu corpuri de iluminat cu LED pe toată lungimea podului.

Odată cu finalizarea noului pod și a străzii Făgărașului, se creează un nou acces între strada Universității, Parcul 22 Decembrie și Cartierul Ceyrat., cartierul Ceyrat devenind mult mai accesibil, traseele în zonă fiind scurtate.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Firmele se pot înscrie în Incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare”.

Articolul următor
Orașul Beclean a fost remarcat la cea mai importantă competiție dedicată proiectelor din fonduri UE datorită celui mai nou proiect: Centrul Recreativ Legacy, finalist la componenta Campionii Noului Bauhaus European (NEB), categoria prioritizarea locurilor și a persoanelor care au cea mai mare nevoie.

Becleanul a devenit ambasador al Noului Bauhaus European

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share