Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Muncii cere firmelor să se ducă să investească la Botoșani, nu doar în vestul României: ”Nu-i putem muta pe toți la Timișoara”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, nu crede că susținerea mobilitatea forței de muncă prin măsuri guvernamentale e soluția pentru a rezolva criza de personal din vestul țării. Prezent la Timișoara, el a recomandat mutarea investițiilor noi în ceea ce el a numit cealaltă jumătate a României. Firmele să facă investiții în zonele unde acestea nu activează, este recomandarea ministrului, care crede că problema se va rezolva de la sine pentru că societățile comerciale vor vedea singure că nu există alte soluții de personal în zonele dezvoltate din regiunea vestică.

Să se facă investiții în cealaltă jumătate a țării cere Budăi. Problema este că nimeni nu poate obliga o firmă să se ducă unde vrea un oficial să o facă, să ridice o fabrică pentru a ridica PIB-ul în acea parte a țării, dacă interesul economic nu trimite acea afacere acolo. Vorbind despre mobilitatea forței de muncă, ministrul spune doar că nu se poate muta întreaga Românie la Timișoara.

”Soluția e realizarea de mai multe investiții în toată țara. Nu-i putem muta pe toți aici, nu suportă piața asta, nu se poate să fie toți în Timișoara, în Arad și în Oradea. Nu încăpem toți. Cu toții își doresc să fie mai aproape de centrul Europei, însă s-a ajuns deja în situația în care nu mai găsesc forță de muncă. Încăpem toată România în Timișoara? Am tras o dungă imaginară pe harta româniei, jumătate e spre est, vor trebui să mergem cu investițiile și acolo, nu-i putem muta pe toți aici. Dăm drumul la autostrăzi, la dezvoltare și mergem în toată țara. Care este Pib-ul pe cap de locuitor în Timiș și care este PIB-ul în Botoșani, de exemplu. Există măsuri de mobilitate, dar noi discutăm o problemă de principiu, de ce am ajuns aici. Cu toții ne-am dori să locuim, să avem business-uri în zone dezvoltate”, a spus Budăi.

Ministrul Muncii este de loc din Botoșani, ceea ce explică exemplul dat de el, desigur că orice oficial guvernamental dorește binele regiunii de unde a fost trimis la București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șerban & Musneci Associates lansează SMA Real Estate Kluster

Articolul următor

IKEA va deschide magazinul de la Timișoara pe 8 iunie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share