Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Începe construcția noului Spital de boli infecțioase și pneumologie din Oradea

Anunțul a fost făcut de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, aflat sâmbătă, 13 mai, la Oradea cu ocazia Zilei internaționale a asistenților medicali și decernării Premiilor Mozes Carol.

Ministrul a punctat proiectele Ministerului Sănătății care au ca și scop investiții în sectorul de sănătate din județul Bihor.

„Cu toate că administrația acestui județ nu este social democrată, pe noi, ca social democrați, ne interesează accesul la servicii sanitare de foarte bună calitate pentru toată lumea. Pacienții nu au culoare politică și ei trebuie să beneficieze de cele mai bune servicii de sănătate”, a declarat ministrul Sănătății.

 

Investiții

Acesta a menționat că în zilele următoare se va semna contractul de finanțare pentru construcție Spitalului de boli infecțioase și pneumologie din Oradea.

„Este o investiție care depășește consistent 100 de milioane de euro și cred că reprezintă etapa cea mai importantă în definirea unei structuri. Mă refer la Spitalul județean de urgență de aici din Oradea, care oferă servicii complexe pacienților”, a subliniat Alexandru Rafila.

Al doilea obiectiv important amintit de ministrul Sănătății este legat de definitivarea lucrărilor la Laboratorul de angiografie, care are o competență deosebită prin faptul că beneficiază de echipamente de vârf – un angiograf biplan, care permite tratamentul în timp real al pacienților cu AVC.

„Lucrul acesta duce Oradea în rândul unităților medicale, cum nu sunt multe în țara aceasta, care pot face astfel de intervenții medicale complexe și care se poate constitui și într-un centru de training”, a explicat ministrul Sănătății.

Al treilea element adus în discuție de Rafila este dezvoltarea serviciilor medicale de urgență pre spitalicească, a serviciilor de ambulanță care beneficiază de atenția Ministerului Sănătății, cu toate că, coordonarea operativă este la Departamentul pentru Situații de Urgență.

„Noi avem responsabilitatea și încercăm să compensăm lipsurile care s-au acumulat în serviciile de ambulanță la nivel național. Mă refer la dotarea cu ambulanțe noi, care este deficitară, și o să încercăm să rezolvăm și această problemă. Iar la Salonta este în curs de reabilitare substația de ambulanță. De asemenea, aici în Oradea, Serviciul Județean de Ambulanță este reabilitat și dotat cu sistem energetic care furnizează energie verde”, a punctat Alexandru Rafila.

Acesta este de părere că, cel mai important este continuarea investițiilor în Sănătate, indiferent de culoarea politică a celor care conduc Ministerul Sănătății.

„Este important ca toate aceste proiecte să continue, să nu se oprească, să ducă în final la servicii de calitate pentru cetățeni și la creșterea încrederii oamenilor în sistemul de sănătate. Pentru că sunt foarte mulți profesioniști bine pregătiți, responsabili, empatici, care trebuie respectați și fructificați în interesul public”, a conchis Alexandru Rafila.   

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
După sunetele lucrărilor din șantierul noului sediu al Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima (ANMGD) se va auzi doar muzică.

Structură de rezistență finalizată la noua Academie de Muzică din Cluj

Articolul următor

La Oradea s-au decernat premiile Dr. Mózes Carol

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share