Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 200 de participanți din România, Republica Moldova și Ucraina la PIN 2023 Regional Tech Gala Awards. Cine a câștigat în 2023 premii la Iași?

Industria regională de IT & O și-a desemnat câștigătorii anului, în cadrul Galei PIN AWARDS 2023, care a avut loc joi, 11 mai 2023. Evenimentul s-a bucurat de o prezență masivă din partea antreprenoriatului local care își desfășoară o parte din operațiuni la Iași, dar și de prezența companiilor din regiunea Moldovei.

Peste 200 de persoane au asistat la înmânarea trofeelor acordate de Ecosistemul PIN, din care fac parte PIN Magazine, FabLab Iași, PIN Map Iași și Dezbaterile PIN Magazine. Pentru cele 16 premii oferite în cadrul galei, organizatorii au primit 77 de nominalizări.

Premiile s-au acordat pe trei categorii (Companii, Proiecte, Oameni), fiecare categorie fiind împărțită la rândul ei în 14 secțiuni. Pe lângă acestea, s-au mai acordat un Premiu Special al Juriului și un Premiu pentru întreaga activitate.

Juriul desemnat să decidă câștigătorii a fost format din 15 membri, reprezentanți ai mediului universitar tehnic din Iași și antreprenori din industria IT&O.

Gazda gazda evenimentului desfășurat la Agora a fost, din nou, solistul trupei Fără Zahăr, Bobi Dumitraș. Așa cum el însuși a observat, la gala PIN awards de anul acesta s-a adunat „masa critică a inteligenței din regiune”. După o sesiune intensă de networking, evenimentul a început cu discursul organizatorilor Dan Zaharia și Dan Radu. Premiile au fost acordate Oamenilor, Companiilor și Proiectelor din industria TECH care, în opinia juriului PIN Awards, au obținut cele mai bune rezultate în acest an.

După momentul de începere al evenimentului, pe scenă au urcat invitații PIN TALK – „un fel de TED talk, dar mai bun” – așa cum a punctat Bobi Dumitraș. Liviu Gherghescu – Head of Arhitecture BCR a povestit invitaților despre aplicația George și cum servește aceasta antreprenorilor. Apoi, Cristian Pațachia-Sultănoiu – Development & Innovation Manager ORANGE a povestit despre proiectul 5G Lab și despre potențialul în digitalizare a acestei tehnologii. Discursul a fost continuat de Paul Soare – Vice President – Operations, Healthcare & Life Sciences GENPACT, de la care am descoperit mai multe despre scopul și acțiunile  companiei pe care o reprezintă.

În această ediție PIN awards 2023, a fost lansată și People of TECH, comunitatea dedicată tuturor pasionaților de tehnologie. Reprezentanții săi, Cristi Grăunte, Mircea Tăune și Adrian Mironescu, i-au invitat pe toți participanții să co-participe în acțiunile acestei noi inițiative.  În cadrul evenimentului, a avut loc și PIN FORUM, în care invitații Răzvan Rughiniș și Cristian Pațachia au dezbătut deschis alături de studenți și alți reprezentanți ai comunității locale din domeniul educației subiecte precum AI, digitalizare, tehnologia 5G.

Câștigătorii celor trei categorii ale galei sunt:

PROJECTS

  1. Education Initiative of the Year: TUIASI – 5G LAB

  Câștigătorul la secțiunea Education Initiative of the Year reprezintă o inițiativă internațională care aduce laolaltă actori economici și cercetători în descoperirea valorii, utilității și oportunităților aduse de universul 5G. Această colaborare aduce o contribuție considerabilă în dezvoltarea soluțiilor care vor face diferența într-o economie digitală a Iașului, un oraș al viitorului.

  1. Top Employer Branding Initiative: NESS

 Compania câștigătoare la secțiunea Top Employer Branding Initiative a realizat campania aniversară de 10 ani “The Sound of Success” care a adus un impact pozitiv fulminant atât pentru angajați, cât și pentru public. Cântecul creat în colaborare cu artistul Spike a avut peste 315.000 de vizualizări organice pe YouTube și un feedback excelent din partea ascultătorilor.

  1. Best ITO Initiative in Republic of Moldova: Tekwill in Every School

 Inițiativa câștigătoare la această secțiune este cel mai mare și revoluționar proiect educațional din Republica Moldova. Proiectul a dezvoltat opt cursuri pentru profesii ale viitorului în limba română și în limba rusă. Cursurile sunt predate de peste 1.000 de profesori în 333 de școli din întreaga țară, ca discipline opționale. Datorită acestui program, peste 50.000 de elevi și-au dezvoltat competențe digitale, antreprenoriale, creative și sociale.

  1. Prize for the Impact in Community: Digital Innovation Zone

 Câștigătorul la această secțiune este singurul centru de inovare digitală de nivel european, din Regiunea Nord-Est, creat ca inițiativă non-profit din 2019, de către organizații, universități și actori locali din ecosistemul de inovare din regiune. Această inițiativă ajută IMM-urile, instituțiile publice și întreprinderile inovatoare în procesul de digitalizare prin soluții noi, transformaționale.

  1. CSR Initiative of the Year: Visma

Compania câștigătoare la această secțiune a realizat în acest an două proiecte cu impact deosebit: Muzeul științei în aer liber – loc de joacă și învățare interactiv pentru copii și Simulatorul de avion, în care cei mici pot trăi experiența simulată a zborului într-o machetă de avion, chiar în zona de plecări internaționale a aeroportului din Iași. Ambele proiecte au implicat contribuția angajaților la dezvoltarea orașului, prin susținerea viitoarelor generații în descoperirea și folosirea tehnologiei.

  1. Office Development of the Year: Amazon Iași

Câștigătorii la această secțiune au creat un nou sediu pentru angajații din Iași cu o suprafață totală de aproximativ 33.000 de mp utili, unde vor lucra peste 2000 de persoane. Conceptul proiectului a fost “O excursie de o zi prin Iași”, transpus în realitate printr-un sediu tip campus. Pe măsură ce utilizatorii parcurg campusul, vor avea o experiență similară unei călătorii de descoperire, apropiată de experiența pe care însuși orașul Iași o oferă.

COMPANIES

  1. Most Active ITO Company in Western Moldova (except Iași): SCC Services Romania

Compania câștigătoare la această secțiune oferă servicii de IT pentru mai bine de 2500 de clienți din peste 50 de țări, cu venituri anuale de peste 2,2 milioane de lire.  Sediul din România reprezintă centrul principal de servicii, oferind suport 24/7, timp de 365 de zile, cu mai mult de 9 limbi diferite de interacțiune cu clienții.

  1. Start-Up of the Year: Dentflow

Câștigătorii la secțiunea Start-Up of the Year au creat un sistemul digital performant de management stomatologic care propune medicilor stomatologici și administratorilor de clinici dentare să își gestioneze ușor și eficient propria clinică printr-un instrument digital pentru toată echipa. Acest startup si-a pregătit bine terenul pentru a intra pe piață în 2023, asigurându-se că are un brand puternic și pilonii necesari pentru a se putea diferenția de concurență.

  1. New entrant of the Year: Genpact

Compania câștigătoare la această secțiune oferă o gamă variată de servicii tehnologice și de business care sunt create pentru transformarea digitală, inovație și creșterea clienților pe care îi servește. Cu peste 4000 de angajați talentați în întreaga Românie, portofoliul său include domenii precum Customer Care, Finanțe, Contabilitate, Managementul Riscului și Servicii de Sustenabilitate. În următorii doi ani, compania își propune să angajeze în Iași peste 650 de oameni.

  1. IT Company of the Year: Tremend Software Consulting

Tremend Sofware Consulting are peste 1000 de ingineri software și este unul dintre cei mai dinamici jucători pe piața globală de consultanță și dezvoltare software. Compania deține o expertiză avansată de peste 17 ani în strategie și implementare pentru proiecte software complexe, programe de inovație și management de produs. Una dintre acțiunile principale ale companiei din 2023 este lansarea aplicației mobile ghiseu.ro.  Printre alte considerații, compania a intrat pentru a șasea oară în topul Financial Times 1000 și a fost recunoscută ca unul dintre cei mai buni angajatori din România.

  1. Transaction of the Year for a Local IT Company: Digitail Veterinary Software

Compania care a câștigat recunoașterea la această secțiune a creat o platformă care automatizează munca administrativă a veterinarilor. Anul acesta, startup-ul a primit 11 milioane de dolari investiție Series A Atomico. Fondatorii săi își propun să folosească fondurile pentru a se extinde în Statele Unite și Canada și ulterior, la nivelul întregului glob.

  1. Outsourcing Company of the Year: Conduent Business Services

Premiul la această secțiune merge către o companie a cărui sediu din România este deschis de peste 5 ani și este considerat unul de excelență și inovație. Sunt prezenți în lume în peste 80 de locații, iar 5 dintre acestea sunt considerate hub-uri operaționale de anvergură. La Iași, compania se diferențiază prin calitate și echipe care coordonează activități la nivel global.

PEOPLE

  1. Manager of the Year: Ștefan Rusu – NESS

Persoana care a câștigat considerația juriului la această secțiune și-a construit o carieră excepțională, participând activ timp 24 de ani în aceeași companie. A fost martor și a ajutat la implementarea a numeroase schimbări pozitive pentru compania pe care o reprezintă. Ține să promoveze valorile și produsele românești, evenimentele locale și se implică în creșterea comunității prin inițiative personale.

  1. ITO Woman of the Year: Mirela Țibu – Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Iași

Persoana aleasă de juriu pentru premiul la categoria ITO Woman of the Year este implicată în foarte multe activități de pregătire pentru performanța înaltă a elevilor. Este organizator de concursuri și evenimente, coordonator de practică pedagogică, profesor și co-autor a mai multor lucrări de specialitate din domeniul informaticii. Contribuția sa remarcabilă ajută la promovarea competențelor IT în rândul tuturor liceenilor, inclusiv a fetelor, fiind ea însăși un exemplu de lider al tehnologiei.

 

SPECIAL

  1. Special Jury Prize: Echipa Aeroportului Internațional IAȘI

Premiul special al juriului revine în acest an către un proiect cu impact internațional, cu o valoare totală de peste 447 milioane de lei. Din această sumă, 85% reprezintă contribuţia de la Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% este contribuţia de la bugetul de stat, iar restul va fi alocat din bugetul instituției.

Cu această investiție, vom marca începutul unui nou capitol în dezvoltarea întregii regiuni a Moldovei.

 

  1. Prize for the Entire Activity: Adrian Iftene, decan al Facultății de Informatică Iași (FII) din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza”

Profesor de peste 11 ani la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, implicat în permanență în activități didactice și în proiecte internaționale de cercetare . Deține titlul de doctor în informatică, a absolvit Masteratul de Optimizare Computațională a Facultății de Informatică, UAIC, Iași. Este expert în consiliere și orientare în cariera profesională.

Pe lângă trofeele primite, organizatorii au oferit invitaților și alte surprize: PIN Book, o colecție impresionantă de peste 200 de pagini cu top 45 articole care și-au păstrat actualitatea din cei 7 ani de publicații ale revistei PIN magazine. De asemenea, invitații au degustat vinul personalizat al galei, asigurat de Gramma Wine.

PIN Magazine este revista industriei regionale de IT & Outsourcing, tipărită într-un tiraj de 1.000 de exemplare color (> 40 pagini) cu distribuiție țintită spre companii de IT și mediu universitar relevant.

Revista conține editoriale, interviuri și articole despre brandul de angajator, tendințe și analize, tehnologii, educație, imobiliare, birouri vii, evenimente și comunități IT.

Dezbaterile PIN Magazine

Fab Lab Iași face parte dintr-o rețea globală de laboratoare create cu scopul facilitării inovației si a fabricației digitale.

PIN Map Iași este o hartă a birourilor moderne din Iași care va contine si inițiativele care contează pentru industria IT & Outsourcing (aeroport, start-up hub-uri, săli de conferință, stații de încărcare mașini electrice), precum și locații ale viitoarelor proiecte de clădiri verzi de birouri.

Gala premiilor PIN este un eveniment anual și are ca intenție să răsplăteasca firmele și companiile solide, start-up-urile inovatoare, antreprenoriatul curajos din regiune, evenimentele comunitare relevante, precum și proiectele durabile ale mediului academic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Raport: rezultate CTP în Q1-2023

Articolul următor

Efectele inflației în S2 din 2023, temerea în retail

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share