Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Palatul BNR, deschis de Zilele Clujului. Monede valoroase în expoziție

Sucursala Regională Cluj a Băncii Naționale a României (BNR) va fi deschisă publicului, în perioada 18-19 mai, în intervalul orar 10:00-18:00, cu ocazia Zilelor Clujului. 
La Cluj vor fi expuse unele dintre cele mai valoroase monede emise de-a lungul timpului în România | Foto: BNR

Mai multe monede de mare valoare vor fi arătate, în premieră, la Cluj-Napoca.

Sucursala Regională Cluj a Băncii Naționale a României (BNR) va fi deschisă publicului, în perioada 18-19 mai, în intervalul orar 10:00-18:00, cu ocazia Zilelor Clujului.

Vizitatorii de la BNR Cluj vor putea vedea monede extrem de valoroase, expuse în premieră, în cadrul microexpoziției “Începuturile monedei românești” (1859-1880), pregătită special pentru acest eveniment. Aceștia vor avea ocazia nu doar să afle informații inedite, ci și să admire monede rare aflate în patrimoniul BNR.

Cea mai valoroasă monedă a României, din 1868

Printre ele se numără ducatul de aur Olanda din anul 1818 (galbenul de Olanda), monede de argint de 20 Kreuzer (crăițari) din 1841 și 1846, monedele de 1, 2, 5 și 10 bani emise în 1867.

La BNR Cluj vor fi expuse proba monetară de 20 de lei din anul 1868, considerată a fi drept cea mai valoroasă monedă românească, dar și monedele de 1 leu și 20 lei bătute în anul 1870.

Totodată, publicul va putea admira și interioarele palatului Sucursalei Regionale Cluj a BNR, una dintre clădirile emblematice ale orașului. Accesul în instituție se va realiza prin Piața Unirii nr. 7, în grupuri de cel mult 25 de persoane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Corteva Agriscience a anunțat prelungirea înscrierii în TalentA 2023, program educațional gratuit pentru dezvoltarea competențelor profesionale în managementul afacerilor și agricultură, dedicat femeilor inovatoare din mediul rural.

Fermierele inovatoare din România, finanțate de Corteva

Articolul următor
Agri cultura sau cultura agriculturii este tema celei de-a șaptea ediții a Romanian Agriculture Leadership Forum (RALF), definită de viziune, strategie, educație și conștientizare, inovație și tehnologie, parteneriat și colaborare, investiții în resursele umane.

Forumul Marilor Fermieri, la Marriott Grand Hotel

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share