Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Super-Dimex. Lecția de pe șantierul Dragalina

Compania de Apă Someș (CAS) a anunțat finalizarea, în 16 mai, a lucrărilor de înlocuire a rețelei de apă pe str. Dragalina, realizare de Dimex 2000 Company.
Meseriașii de la Dimex oferă o mostră de profesionalism constructorilor de pe șantierele în veșnică întârziere din municipiu | Foto: CJ Cluj

Societatea bistrițeană de construcții intră în clubul restrâns al antreprenorilor care își finalizează mai repede lucrările într-un oraș în care pe mai toate șantierele se practică “prelungiri la prelungiri”.

Compania de Apă Someș (CAS) a anunțat finalizarea, în 16 mai, a lucrărilor de înlocuire a rețelei de apă pe str. Dragalina, realizate de Dimex 2000 Company. Investiția este parte a contractului finanțat din fonduri europene ce prevede reabilitarea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare de pe 100 de străzi și tronsoane de străzi din Cluj-Napoca.

„Antreprenorul lucrărilor a dat asigurări că în această seară se vor finaliza operațiunile pe această importantă stradă din zona centrală a municipiului, astfel încât, începând chiar de mâine, aceasta să fie redată circulației.

Este vorba despre așternerea ultimului strat de asfalt pe secțiunea cuprinsă între bifurcația străzilor Mamaia – Dragalina și începutul străzii Eremia Grigorescu. Ne bucurăm că am reușit să finalizăm lucrările cu o lună mai devreme decât prevedea contractul”, a menționat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Tehnicile noninvazive, folosite tot mai mult

În perioada imediat următoare, după primirea autorizațiilor de spargere, CAS va începe lucrările de înlocuire a conductei de apă pe  străzile Republicii (100 de metri de la intersecția cu str. Observatorului) și Jupiter.

În cursul acestei săptămâni vor începe lucrări de reabilitare a rețelei de canalizare pe str. Craiova, prin tehnici noninvazive, fără săpătură și înlocuire fizică. Întregul contract este de 124 de milioane de lei, investiția fiind parte a megaproiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Acesta prevede înlocuirea actualelor rețele de alimentare cu apă pe 32 de străzi și tronsoane (20 km). Vor fi reabilitați, inclusiv pe interior, 7,5 km de conducte de transport al apei, de pe șapte străzi. Vor fi înlocuiți și reabilitați 23,5 km de conducte de canalizare și de racord, de pe 68 de străzi și tronsoane de străzi.

Au depășit chiar și estimările lui Boc

După un control acum o săptămână, edilul Emil Boc anunța că traficul pe această stradă va fi reluat cu mult înainte de termenul anunțat inițial, 15 iunie. El anticipa deblocarea circulației în 20 iunie, însă și acest termen a fost devansat.

“În zonă lucrările includ amenajarea unei piațete cu gazon în aria bifurcației Mamaia – Dragalina, amenajarea trotuarelor cu granit și a parcărilor cu piatră cubică. Tot aici vor fi amplasate doua stații de încărcare autovehicule electrice și realizată amenajarea zonei verzi cu gazon și gradene”, a spus Boc.

Clubul select, tot mai larg

Constructorul bistrițean Dimex se numără printre antreprenorii din România care au devenit recunoscuți pentru viteza de lucru în șantier, alături de conjudețenii de la Frasinul sau băcăuanii de la Spedition UMB.

Dimex 2000 Company și Frasinul au reabilitat, la cele mai înalte standarde, o șosea din Bistrița-Năsăud, Drumul Județean 297, cu șapte luni mai devreme decât prevedea contractul.

Dimex s-a specializat în construcții civile și întreținere drumuri și poduri. Compania din Rebrișoara a trecut limitele județului Bistrița-Năsăud și desfășoară astfel de lucrări în mai multe județe. Dimex este controlată, în procente egale (câte 50%) de către antreprenorii Ioan şi Neluţa Scurtu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
MTI, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, a semnat contractul de finanțare pentru realizarea extinderii terminalului de pasageri plecări pe natura de nord a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

Parcarea de avioane de la Cluj se extinde cu 9.000 mp

Articolul următor

Demo Metal Vest 2023 își deschide porțile între 23-26 mai, la Expo Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share