Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Frasinul va reabilita un drum din Sălaj cu 10 milioane de euro

Consiliul Județean (CJ) Sălaj a semnat cu asocierea Frasinul - Someș-Top-Grup contractul privind proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor de reabilitare și consolidare a DJ 191G: Crasna (DJ 108G) - Marin - Valcău de Jos.
Contractul semnat de Frasinul prevede o durată de execuție de 12 luni | Foto: CJ Sălaj

Consorțiul condus de antreprenorul din Bistrița-Năsăud trebuie să finalizeze șoseaua în termen de un an.

Consiliul Județean (CJ) Sălaj a semnat cu asocierea Frasinul – Someș-Top-Grup contractul privind proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor de reabilitare și consolidare a DJ 191G: Crasna (DJ 108G) – Marin – Valcău de Jos. Tronsonul are o lungime de 11,6 km.

Principalele lucrări ce vor fi executate în vederea îmbunătățirii condițiilor de trafic vizează modernizarea drumului, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale, înlocuirea podețelor și realizarea zidurilor de sprijin. Contractul are o valoare de 50 milioane de lei și o durată de execuție de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Finanțare prin Programul Saligny

Proiectul privind reabilitarea și consolidarea acestui drum județean a fost depus pentru finanțare în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny. Frasinul Anieş, deţinută de omul de afaceri bistrițean Traian Larionesi, a raportat, pentru 2022, afaceri de 250 de milioane de lei, în creştere cu 32,6% faţă de anul anterior.

Societatea a avut un profit net anual de 9,5 milioane de lei, mai mult cu 60% faţă de anul precedent, când înregistra 5,9 milioane. Frasinul avea 214 angajaţi în 2022. Societatea a realizat, pentru prima oară în România, un drum cu o durată de viață cu 50% peste cele clasice. DJ 172 (1,8 km) Cociu – Mocod – Zagra.

Frasinul a testat bitumul cu polimeri de cauciuc. Deși a început cu lucrări în Bistrița-Năsăud, Frasinul a ajuns să efectueze apoi lucrări de poduri, asfaltare și civile în mai multe județe: Mureș, Suceava, Gorj, Satu Mare, Botoșani. Societatea a realizat investiții în tehnologie și infrastructură și se bazează pe trei stații de beton, respectiv două de asfalt.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cartea “Via Transilvanica. Drumul care unește” a fost scrisă de Voicu Bojan, fiind prezentată la Cluj-Napoca la Librăria Cărturești Platinia.

Bătaie pe “Via Transilvanica” la Cluj. Prima carte, vândută în 100.000 de exemplare

Articolul următor
Compania de dezvoltare de software OVES Enterprise Cluj are un birou în Washington DC, investiția fiind de 250.000 de euro (cheltuieli cu documente și taxe locale, chiria spațiului în primul an).

Clujenii de la OVES își deschid birou la Washington

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share