Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Japonezii vin cu un forum de inovare la Cluj

Municipalitatea clujeană a decis să aloce 150.000 de lei pentru organizarea Romanian-Japanese Innovation Forum (RJIF).
Semnarea parteneriatului, între Klaus Iohannis și Fumio Kishida | foto: Președinția României

Prima ediție a acestei manifestări în România va fi organizată la Grand Hotel Italia, în perioada 18-20 iunie.

Municipalitatea clujeană a decis să aloce 150.000 de lei pentru organizarea Romanian-Japanese Innovation Forum (RJIF). Edilul clujean Emil Boc spune că RJIF este conturat ca urmare a parteneriatului strategic româno-japonez. Acesta a fost instituit la 7 martie, prin semnarea unei declarații comune de către președintele României, Klaus Iohannis, și de premierul Japoniei, Fumio Kishida.

Parteneriatul reprezintă avansarea cooperării româno-japoneze la cel mai înalt nivel și trecerea la o etapă superioară de valorificare a potențialului bilateral pe trei dimensiuni cheie. Ele sunt politica externă și dialogul pe teme de securitate; cooperarea economică și în domeniul asistenței pentru dezvoltare; cooperarea în domeniile culturii, științei și tehnologiei, inovării, cercetării și dezvoltării.

“Evenimentul include organizarea unui spațiu expozițional pe întreaga perioadă de desfășurare, ce va permite expunerea companiilor românești de profil alături de companiile japoneze, urmărindu-se astfel intensificarea relațiilor comerciale prin concretizarea unor viitoare parteneriate economice cu companii de profil din Japonia și oportunități pentru companiile românești din domeniile inovării și digitalizării, inclusiv cele de tip startup”, a motivat primarul Emil Boc.

Primăria Cluj-Napoca, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, Ministerul Cercetării și Digitalizării, Ambasada României la Tokyo, Ambasada Japoniei la București, Ministerul Afacerilor Interne și Comunicațiilor din Japonia, Japan External Trade Organization vor organiza la prima ediție a RJIF.

Evenimentul este menit să demonstreze voința politică de consolidare a colaborării bilaterale între cele două state în domeniul IT&C, și pe de altă parte, potențialul inovator și resursele comunității românești din sectorul public și privat din domeniu, deschise către parteneriate cu entități din Japonia cu performanțe tehnologice recunoscute la nivel global.

Principalele domenii de interes ce vor fi abordate la RJIF sunt tehnologiile 5G, orașele inteligente, startup-urile, urmărindu-se un schimb de informații și bune practici între cele două părți.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ambasadorul Georgiei în România a vizitat Oradea

Articolul următor
targ de ecoturism sibiu 3

Târgul de Ecoturism de la Sibiu: programul celor 3 zile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share