Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primarul Clujului a testat mașina electrică produsă de AROBS

La evenimentul dedicat împlinirii a 25 ani de existență a AROBS Transilvania Software, de la Hotelul Grand Hotel, Emil Boc a subliniat avantajele competitive ale Clujului, în special capacitatea oamenilor de aici.
Emil Boc a fost invitat să vizioneze prototipul expus la evenimentul aniversar | Foto: Municipiul Cluj-Napoca

Edilul clujean a participat la aniversarea de un sfert de deceniu a companiei de tehnologie.

La evenimentul dedicat împlinirii a 25 ani de existență a AROBS Transilvania Software, de la Hotelul Grand Italia, Emil Boc a subliniat avantajele competitive ale Clujului, în special capacitatea oamenilor de aici.

“Reprezentați un pilon central al ecosistemului de inovare din comunitatea noastră. Mulțumesc celor 1.100 angajați ai companiei pentru reușitele profesionale și atitudinea civică pe care o promovează în oraș. Împreună suntem Cluj și pregătim viitorul Clujului.

Prin consolidarea ecosistemului local de inovare – care reunește reprezentanți ai mediului universitar, privat, sectorului organizațiilor guvernamentale și administrației publice, alături de cetățeni – urmărim o dezvoltare sustenabilă a municipiului nostru, bazată pe știință, cercetare și inovare, pe educație și participare”, a spus Emil Boc.

“Tesla de Cluj”, expusă la Grand Italia

Cu această ocazie, Boc a discutat cu managementul companiei și cu angajații, fiind invitat să vizioneze autovehiculul electric creat de AROBS și Newcar4future / Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN). Acesta a fost prezentat, în premieră, anul trecut, la Innowave Summit.

Conceptul este realizat de un grup de investitori români condus de fondatorul AROBS, Voicu Oprean, unul dintre finanțatori. Proiectul a necesitat o investiție inițială de 500.000 de euro. Designer este Peter Szabo, modelul fiind conceput inițial ca o mașină din lemn cu motor pe combustie. Parteneriatul cu UTCN a adus îmbunătățiri tehnologice.

Energia electrică este produsă de roțile din spate. Vehiculul are o autonomie de 350 km, cântărește 2 tone, are caroserie din fibră de carbon și poate atinge 140-180 km/h. Oglinzile retrovizoare sunt înlocuite de două camere de luat vederi cu imagini în timp real. Bordul și bateriile electrice sunt realizate la București. Inițiatorii proiectului vor să producă între 5 și 10 noi mașini, axându-se pe finanțarea europeană.

AROBS furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services în Europa și SUA. 11.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. AROBS este prezentă în 20 de locații din România și străinătate, cu 1.000 de specialiști și colaboratori.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Zeci de mii de oameni au trecut prin Parcul Central, bucurându-se de activitățile pregătite special pentru sărbătoarea comunității: Healthfest, festivalul multiculturalității și promenada cărților, târgul meșterilor populari, zona de aventură sau cea de echitație.

FOTO/VIDEO 100.000 de oameni la Zilele Clujului

Articolul următor

Stettler Tech va avea centrală fotovoltaică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share