Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investitorul german ifm a inaugurat o fabrică sustenabilă în Sibiu. „Am investit 75 de milioane de euro. Investițiile vor continua cu alte 100 de milioane”

Prezentă în România cu trei societăți comerciale – una de vânzări (ifm electronic) și două de producție (ifm efector din 2015 și ifm prover din 2017) -, investitorul german ifm a invitat marți, 23 mai, la a doua locație din Zona Industrială Vest a Sibiului reprezentanții businessului sibian pentru a prezenta noua locație. Este vorba despre un nou sediu în care vor activa diviziile de vânzări și producție împreună, într-o clădire „verde”, care produce mai mult decât consumă.

În primul pas s-au executat un prim modul de producție, depozitul și spațiile administrative cu o suprafață desfășurată de 13.000 mp, urmând ca în următorii 2 ani să fie construit al doilea modul, iar în următorii 10 ani investitorul să ajungă la patru module de producție.

La ceremonia de inaugurare au vorbit șefii grupului ifm, veniți din Germania, care au ținut să descrie cum au ales Sibiul ca locație pentru extinderea businessului lor.

„ifm a fost înființat de tatăl meu în anii 60, care a fost pasionat de partea tehnică. În a doua generație, am luat noi frâiele. De ce suntem la Sibiu? Totul are legătură cu o strategie sustenabilă. În 2010, aveam înregistrată o creștere și ne-am dat seama că trebuie să ne extindem la nivel internațional. Am mers mai întâi în Polonia, dar nu a fost de ajuns. La Sibiu, la început voiam să fie doar o divizie de producție, dar când am venit aici am văzut că orașul e frumos, oamenii sunt simpatici și am decis că trebuie să ne extindem aici. Astfel, am reușit să ne dezvoltăm mai mult decât pe partea de producție. De aici avem o piață bună, o echipă bună. Așa că după ce prima echipă de producție a devenit prea mică, am decis să ne extindem și iată că ne aflăm în această nouă clădire. 40% din nevoile mondiale ale companiei sunt produse aici. Noua locație e un punct de cotitură, pentru ca să facem în continuare lucrurile la acest standard. Obiectivul ni l-am atins, dar nu suntem la final. Vom continua investițiile”, a menționat în discursul său Martin Buck, președintele grupului ifm.

Hans Peter Müller, general managing director, a precizat că aproape 800 de senzori sunt în lucru, iar în total, peste 1 milion de senzori se produc aici. Acesta a anunțat și despre intențiile investitorului de a se extinde: „Avem deja 75% din spațiu ocupat. Dacă vom crește, vom trece la etapa a doua”. Iar Christof von Rosenberg, directorul financiar al companiei, a vorbit entuziasmat: „Văd un campus frumos pentru sutele de locuri de muncă; văd dezvoltare românească și organizație funcțională. Când vin la Sibiu nu mi se pare că sunt în străinătate (…) Am investit la Sibiu 75 de milioane de euro și avem planificate alte 100 de milioane de euro pentru următorii 10-12 ani. putem produce aici produse de 1 miliard de lei pe an, dar după cum evoluează lucrurile cred că vom ajunge la un moment dat să dublăm cifrele”.

ifm Prover produce senzori industriali de presiune, nivel și debit.

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale – viceprimarul Corina Bokor și administratorul public al județului, Adrian Bibu. Aceștia au avut cuvinte de laudă la adresa investitorului, ținând să sublinieze că noua investiție arată „cât e de deschisă administrația sibiană către investitori”.

ifm vrea să devină prosumator: Panouri fotovoltaice care produc mult, dar încă nu stochează energia

Potrivit lui Alex Magdoiu, manager general al locației din Sibiu, ifm Electronic, societatea care se ocupă de vânzări are 25 de angajați, iar ifm Prover are aproximativ 250 de colegi, ambele divizii funcționând deja în noua locație; alți 500 de angajați fiind la ifm Efector.

Pe partea de sistem energetic, Alex Magdoiu a explicat pentru Transilvania Business care sunt provocările: „Avem toată partea de producție, panouri fotovoltaice, unde la puterea pe care am instalat-o noi, 700 kW, încă este un pic neclară procedura de a deveni prosumator. Încă nu e cunoscută foarte bine procedura, legislația. Cadrul legislativ a reglementat ce se întâmplă până la 400 de kW, noi avem mai mult și este un pic neclar ce se întâmplă. Din ce înțeleg, cadrul legislativ arată că la peste 1 MW devii producător, iar noi suntem cumva la mijloc, în care primim sfaturi diferite și încă n-am putut să concretizăm ceva.
Pentru noi, prioritatea a fost să pornim producția, să pornim panourile fotovoltaice și să ne producem noi curentul pe care îl consumăm. Încă nu vindem curent, vom putea. Până la urmă, e normal să lăsăm curentul produs verde și pentru alții. Problema este că în weekend noi nu producem, pentru că nu lucrăm și e păcat de curentul produs sâmbăta și duminica, pe care momentan nu-l inserăm în rețea, pentru că nu avem voie”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

DX Arad – Oradea, în dezbatere publică pentru Acordul de Mediu

Articolul următor
CBCampus App este o aplicație ce reunește toate funcțiunile clădirii de birouri Cluj Business Campus (CBC), începând cu partea de acces în clădiri și rezervări, continuând cu funcțiunile de facility management și de evenimente.

În căutarea angajaților pierduți. CBC a introdus o aplicație de socializare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share