Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Liceul pentru Deficienți de Vedere Cluj a primit o donație în energie de la E.ON

Directorul general al companiei E.ON Energie România, Claudia Griech, a relatat contextul în care s-a făcut donația către școala clujeană.

Directorul general al companiei E.ON Energie România, Claudia Griech, a relatat contextul în care s-a făcut donația către școala clujeană.

“Senzația aceea de nod în gât mi s-a întâmplat când am mers la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere (LSDV) Cluj-Napoca, prima școală pentru nevăzători din România, unde am înmânat cecul cu 56.550 kWh oferit cu ajutorul vostru prin campania Dăruiește Lumina.

Am observat acolo un băiețel de vreo 12 ani care își croia cu agilitate drumul pe un perete de cățărare, urmat de alți copii a căror îndemânare părea supraomenească, în ciuda deficiențelor de vedere cu care aceștia se confruntă.

În altă parte, mai mulți copii nevăzători meștereau lutul transformându-l în figurine. I-am întâlnit și pe profesorii care i-au ajutat pe absolvenții de liceu cu pregătirea pentru bacalaureat, examen pe care peste 90% dintre ei l-au și promovat”, a spus oficialul E.ON.

“Vă dați seama cât de speciali sunt acești tineri? Nu mă refer aici la dizabilități, pentru că ei fac tot ce le stă în putință pentru a și le depăși, ci la dorința de a fi cea mai bună versiune a lor. Tocmai de aceea am vrut și noi să facem tot ce putem pentru a-i ajuta, iar cu ajutorul vostru am donat LSDV cei 56.550 kWh.

La mica tipografie a liceului, unde gazdă ne-a fost un fost elev cu deficiențe de vedere, care ne-a arătat cum se pregătesc materialele de studiu în limbaj Braille pentru copii, am avut parte de o surpriză foarte emoționantă.

Mi-a arătat o mașină de scris cu mult mai puține taste decât una clasică, a luat o foaie albă pe care a pus-o în mașină și a tastat rapid câteva cuvinte: „Am scris aici: «Mulțumesc, E.ON Energie Romania!» în limbaj Braille”, ne-a tălmăcit responsabilul tipografiei înșiruirea de puncte de pe foaie.

Sentimentul a fost copleșitor și mi-a întărit convingerea că binele trebuie făcut oricând și oriunde și, mereu, cineva se va bucura de el. La E.ON, credem că o companie trebuie să întoarcă în comunitate o parte din ceea ce aceasta îi oferă. Tocmai de aceea vom continua programele noastre de implicare în comunitate, printre care și proiectul de suflet „Dăruiește lumină””.

E.ON a făcut o donație simbolică pentru LSDV în numele tuturor celor care au interacționat cu videoclipul instituției, postat în cadrul ediției din acest an a campaniei. Cantitatea de energie este însă una reală și va fi scăzută din facturile viitoare ale școlii, ceea ce le va permite cadrelor de aici să direcționeze mai multe fonduri pentru activitățile tinerilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În weekend, Zilele Orașului Satu Mare. Programul integral al evenimentelor

Articolul următor
Eveniment comemorativ la 10 ani de când Aeroportul Internaţional Cluj poartă numele marelui erou naţional Avram Iancu Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a marcat astăzi un eveniment comemorativ, dedicat personalității istorice, a celui ce a fost Avram Iancu.

Bust al lui Avram Iancu, amplasat în Aeroportul Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share