Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Filme, ateliere și distracție pentru copii la TIFF Education

Secțiunea TIFF Education înglobează toate inițiativele Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) dedicate educației cinematografice, copiilor, profesorilor și familiei.

O selecție amplă de filme, workshopuri de actorie și animație, activități de weekend, un cinema gonflabil și o selecție de scurtmetraje Disney întregesc programul care se va desfășura, în premieră, la EducaTIFF, în Cluj-Napoca și Florești, între 9 și 18 iunie. O nouă experiență pentru cei mici anul acesta este cinematograful gonflabil din Programul Mini-Cini din Iulius Parc.

Copiii între 3-12 ani se vor putea bucura de un program de filme de maximum 45 de minute alcătuit din scurtmetraje românești și internaționale în fiecare zi a festivalului, de luni până duminică între orele 12-17. Programul conține producții precum primul serial de animație CGI românesc “Legendarium”, serialul finlandez de animație “Turilas & Jäärä” (cunoscut și ca Nico & Patou), dar și fascinantele animații ale lui Ion Popescu-Gopo sau noul serial produs de LEGO. Biletele se pot achiziționa online sau direct la intrare în cinema.

Filmele și atelierele EducaTIFF 2023

Selecția de filme EducaTIFF cuprinde 12 titluri. Toate proiecțiile sunt urmate de discuții, dintre care unele alături de invitați speciali, pentru a încuraja curiozitatea și simțul critic al tinerilor spectatori. Atelierele se vor desfășura, în premieră, în Cluj-Napoca și în Florești. Copiii și tinerii vor avea ocazia să învețe de la profesioniști ce înseamnă jurnalismul de film sau scrierea creativă, să participe la workshop-uri de animație și actorie, de stop motion cu LEGO sau de terapie prin artă.

Inițiativa festivalului de a aduce educația cinematografică în școli își găsește continuarea în Reshape education, două zile de întâlniri (15 și 16 iunie) ce vor dezbate subiecte precum modele de succes în educația cinematografică, acțiuni sociale în domeniul cinematografiei, platforme și filme dedicate tinerilor.

Printre invitații speciali se numără Laufey Gudjonsdottir (directoare Icelandic Film Center timp de 20 de ani) ce va vorbi despre modelul de educație prin film din Islanda, sau Sergio Marques (manager Cinema Insuflavel, selecționer Play Film Festival Lisabona), ce va vorbi despre curatorierea de filme pentru tineri. Acest demers esențial în dezvoltarea și împărtășirea de informații între experți este organizat de Ora de Cinema, program online pentru profesori și elevi de nivel liceal, ce introduce filmul ca instrument de studiu în ora de dirigenție.

Distracție în Florești: TIFF în Familie

În cele două weekenduri ale festivalului, 10 și 11 iunie, respectiv 17 și 18 iunie, Parcul Poligon din Florești redevine centrul de distracție, dar și învățare pentru familii, care anul trecut a atras peste 10.000 de participanți. Organizatorii au pregătit o mulțime de activități, de dimineața până seara.

Cei mici sunt așteptați să învețe despre siguranță alături de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Cluj, să descopere ce înseamnă să fii aviator sub îndrumarea echipei de la Baza 71 Aeriană General Emanoil Ionescu sau să afle cum trebuie să reacționeze în situații de urgență alături de salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

Programul include și educație de mediu, tururi botanice și ateliere despre food waste, teatru și ateliere de muzică, storytelling, sesiuni de sport distractiv, ateliere de dezvoltare personală și wellbeing.

Cei mici vor învăța ce înseamnă un stil de viață sănătos, se vor întâlni cu căței de terapie, vor descoperi o bibliotecă mobilă, dar și o miniexpoziție cu construcții din piese Lego, vor învăța meșteșuguri, dar și ce înseamnă să fii un mic curier, vor avea parte de un univers al surprizelor. TIFF  este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În urma discuțiilor și a sesiunii de întrebări și răspunsuri la, conferința cu investitorii a Life Is Hard (LIH) au fost subliniate câteva perspective de business ale managementului pentru 2023.

Life Is Hard, supusă "tirului" de întrebări ale investitorilor

Articolul următor
Din 29 mai, Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur și o monedă din argint cu tema 175 de ani de la Revoluția Română din 1848.

Monedă de aur cu Revoluția de la 1848, vândută cu 620 de euro la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share