Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Monedă de aur cu Revoluția de la 1848, vândută cu 620 de euro la Cluj

Din 29 mai, Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur și o monedă din argint cu tema 175 de ani de la Revoluția Română din 1848.

Două emisiuni de monede despre acest eveniment istoric vor fi disponibile la Cluj-Napoca sau Timișoara.

Din 29 mai, Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur și o monedă din argint cu tema 175 de ani de la Revoluția Română din 1848.

Caracteristicile monedelor

Metal: aur / argint
Valoare nominală: 100 lei / 10 lei
Titlu: 900‰ / 999‰
Formă: rotundă /rotundă
Diametru: 21 mm / 37 mm
Greutate: 6,4 g / 31 g
Cant: zimțat / zimțat
Calitate: proof / proof

Ambalate în capsule de metacrilat

Aversul monedei din aur redă monumentul Eroilor Pompieri din București, stema României, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „100 LEI” și anul de emisiune „2023”. Aversul monedei din argint redă monumentul Eroilor Pompieri din București, stema României, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”.

Reversul comun al monedelor din aur și argint prezintă portretele și numele revoluționarilor pașoptiști Avram Iancu, Nicolae Bălcescu și Mihail Kogălniceanu și inscripțiile „REVOLUTIA ROMANA” și „1848”. Monedele din aur și argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 de piese, iar pentru moneda din argint este de 5.000 de piese.

Moneda de argint este mai ieftină

Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 3.100 lei, exclusiv TVA. Acesta cuprinde inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate. Pentru moneda din argint prețul este de 490 de lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Filme, ateliere și distracție pentru copii la TIFF Education

Articolul următor

Ministerul Dezvoltării finanțează construirea unui cămin studențesc la Universitatea din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share