Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania și Romgaz, în Top 5 la bursă

Toți indicii Bursei de Valori București (BVB) se aflau în teritoriu pozitiv la finalul primelor patru luni ale acestui an, conform instituției pieței de capital din România.
Bucureștiul și Transilvania au cele mai tranzacționate companii în acest început de an | Foto: BVB

Societatea bancară din Cluj și producătorul de gaze naturale din Mediaș se aflau în topul tranzacțiilor de la Bursa de Valori București (BVB).

Toți indicii Bursei de Valori București (BVB) se aflau în teritoriu pozitiv la finalul primelor patru luni ale acestui an, conform instituției pieței de capital din România. Indicele BET-TR, care include și dividendele, a crescut cu 5,2%, în timp ce BET-NG, indicele companiilor din energie și utilități, a avut o creștere dublă, de 10,5%.

Instrumentele de venit fix au contribuit în mod semnificativ la valoarea totală de tranzacționare consemnată în primele patru luni la BVB, impulsionate în special de continuarea programului cu titlurile de stat Fidelis.

Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Banca Transilvania, Romgaz și BRD – Groupe Societe Generale au fost cele mai tranzacționate cinci acțiuni în primele patru luni din 2023. Cu BT s-au executat tranzacții de 437 de milioane de lei, iar cu Romgaz, de 155 milioane.

Între primele cinci companii tranzacționate se mai aflau Fondul Proprietatea (cu 650 milioane lei), OMV Petrom (539 milioane), BRD (135 milioane). Cei mai activi brokeri erau Swiss Capital (tranzacții de 1,4 miliarde lei), BT Capital Partners (926 milioane), BCR (677 milioane), Wood & Company (632 milioane), Tradeville (602 milioane).

Valoarea de tranzacționare cu toate tipurile de instrumente financiare era de 6,7 miliarde lei, în scădere față de primele patru luni din 2022, pe fondul așteptărilor investitorilor privind viitoarele oferte publice inițiale anunțate la BVB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Lucrările la Sala Polivalentă din Brașov, cea mai mare din țară, se derulează conform graficului, fiind în desfășurare etapa de turnare a fundațiilor și armare a stâlpilor.

MIS Grup toarnă fundația Polivalentei din Brașov

Articolul următor
Reprezentanții companiei MEWI au prezentat studenților tractorul viticol marca FENDT 210 Vario 100 de ultimă generație, echipat cu VPA Vineyard Pilot Assistant - Braun VPA și utilaje destinate prelucrării solului în plantațiile viticole.

Studenții clujeni de la horticultură, școliți la Jidvei pe tractoarele MEWI

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share