Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antreprenoarele din CAFA vin cu șase propuneri anticriză

O parte importantă a Conferinței CAFA, organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj, a reprezentat-o soluțiile concrete la provocările actuale în contextul postpandemic și cu preconizarea unei noi crize economice și globale. 
200 de femei de afaceri din toată țara au fost prezente la Conferința Anuală a CAFA | Foto: AFA Cluj

Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România (CAFA) a înaintat, la Cluj, un set de soluții în contextul preconizării unei noi crize economice și globale.

O parte importantă a Conferinței CAFA, organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj, a reprezentat-o soluțiile concrete la provocările actuale în contextul postpandemic și cu preconizarea unei noi crize economice și globale.

În cadrul lucrărilor au fost propuse șase inițiative pentru îmbunătățirea mediului economic; acestea au primit votul coaliției și vor fi promovate mai departe ca punct de plecare pentru viitoare schimbări legislative.

Inițiativele CAFA

  • Compensarea sumelor de recuperat din concediile medicale cu sumele de plată către bugetul asigurărilor sociale și de sănătate
  • Facilități acordate angajatorilor pentru reîncadrarea în muncă a persoanelor revenite din concediul de îngrijire a copilului
  • Stabilirea unui termen de 30-60 zile necesar pentru implementarea normelor de aplicare și a formularelor / declarațiilor în relația cu autoritățile, de la data publicării în Monitorul Oficial
  • Parteneriat în relația antreprenorului cu statul, respectiv previziune și predictibilitate în orice control sau inspecție
  • Menținerea facilităților fiscale pentru angajatorii care au implementat și utilizează telemunca; indexarea valorii indemnizației deductibile în acord cu necesitățile reale ale pieței
  • Construirea unei forțe de muncă echilibrate și durabile: orientarea în carieră pentru tineri și integrarea activă a seniorilor în economie

Mesaj de solidaritate în vremuri tulburi

„Prin intermediul acestei conferințe am urmărit să creăm punți de legătură și să consolidăm parteneriatele dintre noi, membrele CAFA, precum și cele cu mediul economic, administrativ, cultural, universitar, sportiv, politic.

Mesajul nostru a fost unul de solidaritate în diversitate pentru vremurile prin care trecem acum.  Ca gazde și organizatoare, ne-am dorit și să subliniem importanța orașului nostru ca ecosistem al inovării și ca important centru economic, turistic și cultural.

A fost o ocazie pentru noi să promovăm valorile din AFA – excelența, seriozitatea, onestitatea, integritatea și spiritul civic – în așa fel încât să fie respectate atât în mediul de afaceri, cât și în societate. Doar împreună putem să construim comunități puternice”, a declarat Mihaela Rus, președinte AFA Cluj.

200 de femei de afaceri din toată țara au fost prezente la Conferința Anuală a CAFA. Pe baza experienței femeilor antreprenor prezente, au fost adoptate rezoluții în sprijinul activităților antreprenoriale care să se constituie ca punct de plecare pentru viitoare schimbări legislative.

Accent pe importanța capitalului uman

AFA Cluj, în calitate de membră a CAFA, a organizat evenimentul cu tema „Solidaritatea femeilor de afaceri în context global. Capitalul uman și importanța lui”. Sesiunile de la Hotelul Radisson Blu au reunit femei antreprenor din CAFA, reprezentante de succes ale antreprenoriatului feminin și invitați speciali din mediul de afaceri, administrativ și cultural.

În completarea dezbaterilor, în cadrul cocktailului de gală al conferinței, reprezentanți ai mediului universitar, economic și administrativ din Cluj-Napoca au primit distincția „Oameni remarcabili” pentru contribuția la dezvoltarea comunității clujene. AFA Cluj este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în companii sau care activează în profesii liberale.

Printre proiectele desfășurate se numără „CuGeT – Olimpiada de cultură generală a tinerilor clujeni”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Clujul are atitudine!”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire. CAFA a fost înființată în conformitate cu obiectivul asociațiilor membre de a promova antreprenoriatul și interesele femeilor de afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Gala Imobiliare.ro a avut loc la Hotelul Blu din București, într-o atmosferă festivă.

Brokeri din Transilvania, premiați la Gala Imobiliare.ro. Care sunt câștigătorii anului

Articolul următor
Am finalizat cu succes montajul structurii prefabricate a noului magazin Dedeman Craiova, în centrul comercial Promenada Mall Craiova.

ASA Cons a terminat structura noului Dedeman Craiova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ

CONAF Sucursala București organizează semifinala ”MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ” Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala București,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share