Timp de 2 zile, caravana de screening va fi la Cristuru Secuiesc! Invităm femeile la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV – Un test de 5 minute pentru 5 ani de linişte!

Categorii: Sănătate, Slider

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în perioada 07-09.06.2023, începând cu ora 10.00, în localitatea Cristuru Secuiesc, judeţul Harghita.

Invităm femeile din grupul ţintă 24-64 de ani să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV, program dedicat promovarii prevenirii şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

Programul caravanei în perioada 07 – 09 iunie 2023 este următorul:

 

Această testare este o procedură necesară din punct de vedere medical, care ajută la depistarea şi diagnosticarea din timp a cancerului de col uterin. Descoperit la timp şi tratat corect, cancerul de col uterin poate fi vindecat.

IMPORTANT!

Specialistul este acolo pentru sănătatea femeilor! Cele 5 minute petrecute la caravana de screening, pentru testare Babeş Papanicolaou sau HPV, asigură femeilor 5 ani de linişte! 

Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate.

 

Reamintim, de asemenea, că în judeţul Harghita sunt funcţionale următoarele reţele de screening şi centre de recoltare:

 

 

 

 

 

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

 

Exit mobile version