Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Leoni va angaja la fabrica sa din Bistrița persoane cu deficiențe de auz

Leoni Wiring Systems, producător de sisteme de cablaje pentru industria auto la nivel global, a semnat un parteneriat cu Asociația Națională a Surzilor din România (ANSR) Bistrița-Năsăud. 
Grupul automotive german va integra în fabrica de la Bistrița persoane cu dizabilități | Foto: Leoni

Compania a decis să își întărească promisiunea făcută privind promovarea incluziunii sociale prin integrarea persoanelor cu dizabilități.

Leoni Wiring Systems, producător de sisteme de cablaje pentru industria auto la nivel global, a semnat un parteneriat cu Asociația Națională a Surzilor din România (ANSR) Bistrița-Năsăud.

„Parteneriatul cu ANSR se bazează pe dorința comună de a crea un mediu de lucru incluziv și se a oferi oportunități egale pentru toate persoanele. În Bistrița-Năsăud suntem cel mai mare angajator privat. Din această poziție, credem că este responsabilitatea noastră să sprijinim integrarea persoanelor vulnerabile.

Leoni Bistrița a început procesul de recrutare a persoanelor recomandate de ANSR. Angajamentul nostru este să  asigurăm un mediu de lucru deschis, ce oferă tuturor angajaților și candidaților șanse egale și sprijin pentru integrare și dezvoltare profesională.

Avem în vedere extinderea acestui parteneriat în toate fabricile noastre din România”, a declarat Silviu Apostol, director de comunicare și public affairs al Leoni România.

Inițiativa va fi extinsă la nivel național

ANSR este reprezentată în această colaborare de preotul Cătălin Mileșan, interpret oficial al persoanelor din asociație. El va fi prezent în primele zile de muncă ale noilor angajați pentru a oferi suport atât fabricii, cât și angajaților cu deficiențe de auz, asigurând o comunicare eficientă și facilitând acestora mediul de lucru.

„Nu vrem ca persoanele cu deficiențe de auz să fie o comunitate ignorată și izolată. Acest lucru m-a motivat să deschid în Bistrița o filială a ANSR și să fiu interpretul lor în orice interacțiune unde este nevoie de traducere. Parteneriatul cu Leoni înseamnă foarte mult pentru aceste persoane care vor avea șansa de a obține un loc de muncă și sprijin pentru o mai bună integrare în comunitate”, spune Cătălin Mileșan.

Leoni și ANSR s-au arătat încrezătoare că această colaborare va avea un impact pozitiv în comunitatea locală și la nivel național ulterior,  oferind noi oportunități pentru persoanele cu deficiențe de auz. “Toți cei implicați în acest parteneriat sunt dedicați promovării incluziunii și diversității și vor lucra împreună pentru a crea un exemplu demn de urmat în industria automotive”, potrivit conducerii companiei.

Grup german cu 12.000 de angajați în România

Leoni este un furnizor global german de produse, soluții și servicii pentru gestionarea energiei și a datelor în industria auto, de la cabluri standardizate și speciale până la sisteme de cablaj complexe și componentele aferente, de la dezvoltare până la producție. Grupul susține concepte de mobilitate durabile și conectate: conducerea autonomă, soluții alternative, sisteme de încărcare.

Leoni dezvoltă soluții de cablaje de generație următoare. Grupul avea 100.000 de angajați în 28 de țări și a generat vânzări consolidate de 5,1 miliarde de euro în 2021. Leoni este prezent în România cu 12.000 de angajați (10% din forța de muncă globală a grupului), trei fabrici principale (Arad, Bistrița și Pitești) și alți câțiva sateliți de producție.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Drum Asfalt și Ile Viorel Construct fac Centura Beiușului – Etapa II

Articolul următor
Ovidiu și Narcisa Cozea, juriști de succes în Cluj-Napoca, au renunțat la activitatea lor de bază pentru a înființa, în satul Jucu de Mijloc, o fermă cu legume deja cunoscute de marii bucătari. 

Desaga cu Legume, un pariu câștigat în pandemie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share