Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

COMUNICAT: AEHR salută proiectul de strategie națională a hidrogenului

Ecology energy solution. Power to gas concept. Hydrogen energy storage with renewable energy sources – photovoltaic and wind turbine power plant in a fresh nature. 3d rendering.

Asociația pentru Energia Hidrogenului din România ne-a remis un comunicat în care salută elaborarea proiectului Strategia Națională a Hidrogenului și Planul de acțiune 2023-2030.

Ioan Iordache, directorul executiv al asociației, subliniază în comunicat că strategia trebuie să țină cont și de cea de-a patra etapă – resursa umană, iar conceptul de hidrogen regenerabil și cu amprentă redusă de carbon să fie considerat problemă prioritară din care statul să facă parte din soluție.

Mai jos, puteți lectura comunicat integral.

“În calitate de Director Executiv al Asociației pentru Energia Hidrogenului din Romania  mă declar entuziasmat și întâmpin cu multă speranță proiectul Strategia Națională a Hidrogenului și Planul de acțiune 2023-2030 menit să ne ancoreze în contextul european al decarbonizării. Asociația, fiind unul dintre promotorii introducerii hidrogenului ca vector energetic, privește cu optimism elaborarea acestei strategii naționale ce vizează dezvoltarea unui cadru de reglementare dedicat tehnologiilor viitorului, în particular, pentru hidrogen. Cu toate că strategia a fost dezvoltată în trei etape, just ierarhizate (documentare extensivă, evaluarea de scenarii și definirea obiectivelor, elaborarea strategiei), trebuie să se țină cont de o a patra, deloc lipsită de importanță, resursa umană, componentă fără de care implementarea proiectului este dacă nu imposibilă, cel puțin fantezistă.

În prezent, în afară de comunitățile create în jurul Asociației la Râmnicu Vâlcea, Craiova, București, Cluj-Napoca, Iași sau Timișoara, doar în Universitatea Politehnica din București (UPB) și Centrul de Pregătire pentru Personalul din Industrie (CPPI) din Bușteni, există posibilitatea ca cei care doresc să se pregătească în acest  domeniu, în care nu e suficient doar entuziasmul, ci se impun eforturi financiare și foarte multă răbdare, perseverență, dar mai ales un înalt profesionalism cât și foarte multă muncă de echipă și chiar sacrificii personale, fiindcă buna practică a altor țări nu poate fi, nici copiată mot a mot, și nici transferată ad-hoc.

Se știe foarte bine că elaborarea cadrului legislativ național în acest domeniu, ca și în multe altele, necesită un demers implementat cu multă prudență și anevoios, așa că se consideră că aici se impun primele semnale prin ridicarea conceptului de hidrogen regenerabil și cu amprentă redusă de carbon la rang de problemă prioritară din care statul să facă parte din soluție. Mecanismul de guvernanță pentru implementarea Strategiei Naționale privind Hidrogenul  nu se poate baza doar pe ideea de implicare activă  a unor ministere și autorități fiindcă, dacă nu se vor găsi profesioniștii care să înțeleagă  știința care stă în spatele acestui concept tehnologic, economic și social, costurile inițiale ale investițiilor, deloc neglijabile, se pot  returna,  dacă nu sub formă de economii în viitor imediat, mai degrabă, sub forma unui climat propice unei vieți de calitate pentru copiii noștri.

Asociația a fost implicată în diverse momente ale elaborării acestui proiect, chiar dacă acesta a fost publicat cu întârziere, și țin să subliniez că toți ne-am înhămat la o muncă grea care poate fi dusă la bun sfârșit dacă ne vom baza pe profesioniști de elită capabili să înțelegă și să reducă costurile financiare, materiale și sociale enorme pe care le presupune producerea de energie curată și să facă acest megaproiect viabil”,

Ioan Iordache

Director Executiv

Asociația pentru Energia Hidrogenului din România

Sursa foto deschidere: depositphotos.com

Total

Articolul anterior

UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, în clasamentul Times Higher Education Impact Ranking 2023

Articolul următor
Ne mândrim cu angajamentul nostru de a reduce costurile de energie și, în același timp, de a fi sustenabili din punct de vedere ecologic, încercând să minimizăm impactul nostru ecologic ca o companie responsabilă.

Delta Engineering va produce curent electric

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total