Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șeful Clujului vrea să vândă din patrimoniul județului pentru Centrul de Transplant

Tișe a solicitat Ministerului Sănătății, să finanțeze Centrul Integrat de Transplant (CIT).
Noua unitate medicală a fost programată să funcționeze în zona complexului studențesc Hasdeu | Foto: CJ Cluj

Președintele Consiliului Județean (CJ), Alin Tișe, amenință că va înstrăina active pentru a concretiza proiectul medical.

Tișe a solicitat Ministerului Sănătății să finanțeze Centrul Integrat de Transplant (CIT). Acesta este un proiect unic în Europa de Sud-Est ce integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal.

„Construirea CIT poate demara în două luni dacă Ministerul Sănătății decide să fie alături de toți cei care au nevoie de transplant și care merită să fie tratați în condiții de maximă siguranță.

Analizez inclusiv varianta de a vinde active din patrimoniul județului pentru a putea realiza CIT. Nu ne putem lăsa doar la mâna Ministerului Sănătății. Clujul are un proiect cu teren și așteaptă doar semnarea contractului de execuție.

Din păcate, Ministerul Sănătății a prioritizat și proiecte incipiente. Lista lor nu ține cont de gradul de maturitate și de realitatea din teritoriu. Se face un deserviciu pacienților și vor rămâne bani neutilizați, sunt deja cazuri concrete”, a spus șeful administrației județene.

CIT ar urma să integreze soluții tehnice moderne în materie de construcții și arhitectură medicală, “punând pacientul pe primul loc în toate fluxurile oferite”. Acesta va fi construit pe str. B. P. Hasdeu și va dispune de 264 de paturi pentru spitalizare continuă, 16 pentru spitalizare de zi și 45 pentru terapie intensivă.

Pașii realizați de CJ Cluj

  • Organizarea concursului internațional de soluții și desemnarea câștigătorului
  • Întocmirea avizelor și aprobarea documentațiilor tehnico-economice
  • Organizarea licitației restrânse de execuție
  • Trei consorții de firme invitate să depună oferta financiară, data limită fiind 7 iunie
  • Depunerea proiectului spre finanțare în cadrul apelului lansat de Ministerul Sănătății (selectat ca eligibil, însă fără finanțare)
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania agricolă internațională Corteva Agriscience anunță finalizarea selecției participantelor la inovatorul program educațional de finanțare TalentA 2023, dedicat dezvoltării și susținerii femeilor talentate care lucrează în agricultură în mediul rural, pentru a contribui la îmbunătățirea securității alimentare a societății, în cadrul eforturilor de sustenabilitate corporativă.

70 de fermiere din România și Moldova vor studia managementul afacerilor

Articolul următor
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine, în acest weekend, pe toate ecranele din Cluj-Napoca și aduce și o nouă experiență pentru micii spectatori: cinematograful gonflabil Mini-Cini din Iulius Parc.

TIFF aduce un minicinema pentru copii în Iulius Parc

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share