Cemacon a dat în funcțiune o linie de producție de 4,2 milioane de euro

Suntem încântați de finalizarea implementării cu succes a proiectului de la Cemacon cofinanțat în cadrul programului “Dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) în România”.

Noua hală de la Recea a fost dotată cu echipamente de ultimă generație | Foto: Cemacon

Compania producătoare de blocuri ceramice raportează finalizarea obiectivului realizat în comuna sălăjeană Recea.

“Suntem încântați de finalizarea implementării cu succes a proiectului de la Cemacon cofinanțat în cadrul programului “Dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) în România”. Obiectivul l-a reprezentat creșterea competitivității Cemacon prin construirea și punerea în funcțiune a unei noi linii de producție de înveliș ceramic, cu accent pe reducerea impactului asupra mediului.

Proiectul a fost completat, prin achiziția din surse proprii, a unor echipamente tehnologice suplimentare destinate lansării unei noi linii de business pentru Cemacon – producția de cărămidă aparentă. Acesta a fost derulat în parteneriat cu International Development Norway (IDN). Organizația norvegiană are peste 20 ani de experiență în proiecte internaționale pentru dezvoltarea de bune practici în domeniul eco‐business”, a informat conducerea Cemacon.

Hală nouă, echipamente de ultimă generație

Proiectul a fost demarat în 2021, IDN fiind operator de program. Valoarea eligibilă totală a proiectului s-a ridicat la 4,2 milioane de euro, în timp ce asistența financiară nerambursabilă a fost de 1,9 milioane. Activitățile au constat în construirea noii hale și punerea în funcțiune a echipamentelor de ultimă generație necesare în cadrul celor șase etape de producere a învelișului ceramic.

Noua linie de producție a presupus angajarea a 25 de persoane, Cemacon fiind unul dintre cei mai importanți angajatori în județul Sălaj. Activitățile au fost finalizate prin realizarea unui raport de audit, în urma vizitei unui expert auditor din cadrul IDN la fabrica din Recea.

Parteneriatul a contribuit la dezvoltarea unui concept durabil în vederea creșterii competitivității Cemacon prin ecologizarea proceselor de producție și transformarea activităților pe principiile producției LEAN. Cemacon operează patru mari capacități de producție în Sălaj (trei de cărămidă, una de buiandrugi). Proiectul a fost finanțat cu sprijinul granturilor acordate prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Exit mobile version