S-a lansat licitația pentru dotările Campusului Școlar pentru Învățământ Dual Oradea.

Luni, 31 iulie, s-a lansat procedura de licitație pentru dotarea Campusului pentru învățământ dual din Municipiul Oradea cu mobilier și echipamente.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 4.880.524,7 lei, fără TVA, din care: Lotul 1 – Mobilier, în valoare de 2.479.506 lei, fără TVA,  și Lotul 2 – Echipamente,  în valoare de 2.401.018, 7 lei, fără TVA. Termenul pentru depunerea ofertelor este 7 septembrie 2023.

Beneficii pentru elevi

Campus Oradea se adresează elevilor care au terminat anul acesta clasa a VIII-a și vor începe din toamnă liceul. Elevii vor beneficia de o bursă lunară cuprinsă între 400 și 1.000 de lei, cazare gratuită, trei mese pe zi și decontarea transportului. Domeniile care vor putea fi studiate sunt mecanică, construcții, instalații și lucrări publice, electromecanică, electronică și automatizări și chimie industrială.

Campusul cuprinde 8 corpuri de clădire în care vor funcționa laboratoare, ateliere de practică pentru diferite specializări, săli pentru învățământul teoretic, un cămin pentru cazare cu o capacitate de 140 de locuri, o cantină, cabinete medicale, bazin de înot și sală de sport.

Proiectul are o valoare totală de 146.183.346 lei cu TVA, echivalentul a peste 29 milioane de euro. Din această sumă, 98.048.510 lei (19,7 milioane de euro) reprezintă valoarea aprobată din PNRR, iar restul de 48.134.835 lei (9,6 milioane de euro) este contribuția Consiliului Județean Bihor.

Prin PNRR

Finanțarea va fi asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 15 – Educație, Reforma 4 – Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior. Se alocă fonduri pentru înființarea a 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a 10 campusuri profesionale integrate în toată țara.

Campusul școlar pentru învățământ dual, aflat în construcție, este în imediata vecinătate a Universității Oradea și a viitorului Parc Științific și Tehnologic, un proiect realizat din fonduri europene de către Consiliul Județean Bihor.

În vederea realizării Campusului pentru învățământ dual s-a format un consorțiu din 18 membri: Consiliul Județean Bihor (lider de proiect), Primăria Municipiului Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Universitatea Oradea, cinci unități de învățământ – Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Oradea, Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd și Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei – și nouă companii private și asociații – SC Faist Mekatronic SRL, SC Connectronics România SRL, SC Vernicolor SA, SC Celestica SRL, SC Purem Oradea SRL, SC Nidec SRL, SC Plexus Services RO SRL, Asociația Bihor West Professional și Asociația Firmelor Bihorene.

 

 

 

 

 

Exit mobile version