Decanul FSEGA: “Inflația e cea mai mare provocare economică globală”

Tags: , ,

Răzvan Mustață, decanul Facultății de Științe Economice și Administrarea Afacerilor (FSEGA) Cluj a vorbit despre provocările economice la nivel global.

Universitarul clujean a amintit de inflație în cadrul Independence Day Forum (IDF), conform Newsweek. „Inflația este cea mai mare provocare economică globală la ora actuală. Este un fenomen economic complex, ce interferează cu toate sectoarele.

Dacă ar fi să facem o comparație cu activitatea de pe burse, este ceva similar. Așa cum bursele sunt influențate de tot ceea ce se întâmplă în jur, chiar și de cele mai mici lucru care se petrec în zona publică sau a factorilor de decizie, de exemplu, așa reacționează și inflația.

Având în vedere războiul din Ucraina și tensiunile dintre SUA și China, de pildă, tot ce se întâmplă cu livrările de bunuri și economia globală alimentează inflația, făcând-o o provocare la nivel macro. E un semn bun că în SUA inflația a început să scadă. Așteptăm același lucru și în Europa, și în România.

Dacă nu combatem corect acest fenomen, este posibil ca inflația să explodeze, cu consecințe economice serioase”, a explicat decanul FSEGA. IDF s-a desfășurat la Hotelul Alexandrion Experience din Sinaia, pe tema „Provocările economiei globale”. IDF este o conferință centrată pe relațiile diplomatice SUA – România și pe parteneriatul strategic dintre cele două țări.

IDF a fost găzduit de fostul ambasador al SUA la București Adrian Zuckerman, și Nawaf Salameh – președinte fondator al Alexandrion Group. Printre vorbitori s-au mai numărat Mark Beacom – Black Sea Oil & Gas Romania, Craig Martin – DLA Piper, Adrian Cioroianu – Biblioteca Națională a României, George Scutaru – New Strategy Center, Ulrich Brechbuhl – consultant.

Exit mobile version