Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Contractul de proiectare și construire a lotului 4 din Autostrada Sibiu-Făgăraș e încheiat

S-a încheiat contractul de proiectare și construire a lotului 4 din Autostrada Sibiu-Făgăraș, a anunţat  Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. A fost semnat contractul pentru tronsonul lungime de 16,26 km Sâmbăta de Sus-Făgăraș şi drumul de legătură cu DN1 (5,6 km). 

Asocierea Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS – Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi AS a semnat miercuri cu MTI contractul de 1,19 miliarde de lei (fără TVA) pentru lotul 4 din Autostrada Sibiu-Făgăraș.

Este prevăzută proiectarea şi execuţia celor 16,26 km ai acestui tronson. Termenul din contract limitează la 48 de luni realizarea lucrărilor. Din aceste, 12 luni este perioada afectată proiectării şi 36 de luni execuţiei lucrărilor.

Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraş va asigura legătura pe un drum de mare viteză pe intercoridorul Moldova – Transilvania. Drumul de legătură cu DN1 are o lungime de 5,6 km.

Alte loturi, alte semnături

Tot acum au fost semnate și contractele pentru construcţia secţiunii Leghin – Târgu Neamţ (30 km), parte din Autostrada A8 – Autostrada Unirii și Lotul 1 al Autostrăzii A0 Nord. În total, 65 de kilometri.

Secțiunea Leghin – Târgu Neamţ – Autostrada A8

Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade a fost desemnată câştigătoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 a Autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ. Valoarea contractului se ridică la 1,56 miliarde de lei, fără TVA.

Constructorul român trebuie să finalizeze lucrările, finanţate prin PNRR, în termen de 30 de luni, din care şase luni perioada de proiectare şi 24 de luni perioada de execuţie a lucrărilor, pentru cei 29,91 km ai acestei secţiuni (Leghin – Târgu Neamţ) care face parte din A8 (Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi- Ungheni).

Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ

Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ (211,1 km), parte a A8, este împărţită în 3 secţiuni, astfel: Secţiunea Târgu Mureş – Miercurea Nirajului (24,4 km) – finanţare PNRR, Secţiunea Miercurea Nirajului – Leghin (156,8 km) – finanţare PT şi Secţiunea Leghin – Târgu Neamţ (29,9 km) – finanţare PNRR.

Autostrada Unirii A8 va avea o lungime de peste 304 km (de la Târgu Mureş la Ungheni) şi va asigura legătura cu Republica Moldova prin noul pod peste Prut de la Ungheni, pentru a cărui proiectare şi execuţie a fost deja lansată licitaţia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Asocierea condusă de Asfamix începe lucrările la Lotul 1 al Inelului Rutier Metropolitan Oradea

Articolul următor
Maria Cîrjă va gestiona acest rol pe lângă poziţia curentă de marketing manager România și Moldova.

Maria Cîrjă, noul marketing manager al Corteva Ungaria

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share