Mașina solară creată la Cluj a ajuns în Australia

“Premieră: maşina care va fi condusă de studenţi şi alimentată doar cu energie solară a ajuns la competiția World Solar Challenge (WSC), în Australia.

Mașina studențească creată la Cluj-Napoca va trebui să străbată un traseu de 3.200 km | Foto: UTCN

Prototipul Solis creat de studenții de la Universitatea Tehnică (UTCN) are trei roți și este alimentat cu energie de la soare.

“Premieră: maşina care va fi condusă de studenţi şi alimentată doar cu energie solară a ajuns la competiția World Solar Challenge (WSC), în Australia. Studenţii noștri sunt entuziasmați pentru că au trecut de calificări.

Vehiculul urmează să străbată continentul australian de la nord la sud, pe o distanță de 3.200 km, pe autostrăzi și prin deșert”, a precizat conducerea UTCN.

Mașina solară cu trei roți construită de o echipă de studenți ai UTCN a trecut de toate testele de la WSC, calificându-se în faza finală.

  

  

Aceasta este prima echipă din țara noastră care participă la cursa WSC. Solis va parcurge Australia între orașele Darwin (Nord) și Adelaide (Sud), fiind condusă, alternativ, de către șase studenți de la UTCN. WSC are loc în perioada 22-29 octombrie.

Exit mobile version