CFR conectează feroviar Timișoara de Aeroportul „Traian Vuia”

Pentru conectarea Timișoarei de Aeroportul Internațional „Traian Vuia”, SRCF Timișoara a lansat procedura de achiziție publică a serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de construire a unei linii de cale ferată care va asigura legătura directă cu Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara și de modernizare a liniei CF Timișoara Est – Radnade unde se va construi racordul feroviar până la Aeroport.

Obiectul contractului cuprinde modernizarea liniei existente Timișoara Est – Radna, pe întreaga lungime de 5,2 km, construirea unei linii de cale ferată duble și electrificată (de la punctul de racordare) până la Aeroport, în lungime totală de 5 km, și construirea noii stații CF, cu două linii de garare, în imediata vecinătate a Aeroportului.

65 milioane de euro pentru tronsonul spre Aeroportul „Traian Vuia”

Pentru realizarea obiectivului, alocarea totală estimată a contractului este de 323.297.762,98 lei fără TVA, iar sursa de finanţare va fi asigurată din fonduri nerambursabile.

Perioada de proiectare și execuție a lucrărilor va fi de 30 luni, dintre care 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic şi 22 luni pentru execuţia lucrărilor.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 12.12.2023.

Exit mobile version