Cinematografele de artă din Ardeal susțin proiectul Cinema Together

Categorii: Cultural, Județe

Filme accesibilizate pentru nevăzători și programe pentru copii sau seniori vor fi prezentate la cinematografe din orașe precum Cluj-Napoca sau Sf. Gheorghe.

La Cinema Victoria din Cluj și în cele de artă partenere vor putea fi urmărite, în cadrul Cinema Together, filme europene, unele premiate internațional, care nu pot fi văzute altfel în România. Sunt titluri special alese pentru copii și tineri alături de ateliere educative, filme maghiare remarcate recent, producții accesibilizate pentru nevăzătoril, filme alese pentru seniori, din proiectul cultural Cinema Together.

Este primul proiect câștigător în rețeaua cinematografelor de artă Europa Cinemas cu parteneri doar din România. Prin Cinema Together mai multe categorii de public își pot regăsi preferințele cinefile: părinții care vor filme instructive și sensibile pentru copiii lor, persoane cu deficiențe de vedere, seniori în căutarea unor titluri mai deosebite.

Cinematografele partenere alături Victoria Cluj (inițiatorul proiectului) sunt Ateneu Iași, Arta by Cityplex Sfântu Gheorghe, Victoria Timișoara. În perioada 8-9 noiembrie au loc primele proiecții sincronizate din proiect între Cluj-Napoca, Iași și Sfântu Gheorghe: “Încă două lozuri” (regia Paul Negoescu), “De ce mă cheamă Nora când cerul meu e senin” (regia Carla-Maria Teaha).

Proiecții s-au desfășurat și în perioada de prelansare a proiectului în Cluj. O parte din filmele europene difuzate la Cluj în perioada de  urmează să fie proiectate și în cinematografele de artă partenere din Iași, Sfântu Gheorghe și Timișoara. Cinema Together este un proiect dezvoltat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, finanțat de Europa Cinemas și Creative Europe Media Desk.

Exit mobile version