Erbașu are liber la construcția Lotului din A3 Suplacu de Barcău – Chiribiș

Liderii din RNV au participat, la sediul CJ Sălaj, la o ședință de lucru pe marginea elaborării unei strategii regionale care să permită dezvoltarea social-economică echilibrată și durabilă a tuturor celor șase județe componente.

Lucrări abandonate pe A3, pe traseul Biharia - Chiribiș - Suplacu de Barcău | Foto: API

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația depusă de Nurol și Precon la Lotul Suplacu de Barcău- Chiribiș din A3.

Contestația a fost depusă de Nurol și Precon la 15 septembrie 2023.

Potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe traseul în lungime de 26,35 km vor fi construite 19 poduri, pasaje și viaducte.

„După semnarea contractului constructorul român are la dispoziție 884,12 milioane de lei (fără TVA) și 24 de luni (6 luni proiectare, 18 luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor pe secțiunea Suplacu de Barcău-Chiribiș  (26,35 km). Contractul (finanțat prin Fonduri Europene Nerambursabile) prevede inclusiv construirea a 8 poduri, 8 pasaje și 3 viaducte. (…) Secțiunea Suplacu de Barcău-Chiribiș este parte din contractul pentru construcția Autostrăzii Transilvania semnat în trecut cu constructorul american Bechtel și care ulterior a fost reziliat”, a afirmat Sorin Grindeanu în septembrie.

Exit mobile version