Timișoara Food Summit 2023 reunește agricultura, industria alimentară, industria de băuturi, retail și HoReCa

În perioada 23-25 noiembrie, în cadrul Timișoara Food Summit, organizat la Universitatea de Științele Vieții ,,Regele Mihai I’’ din Timișoara se vor întâlni cei mai reprezentativi actori din agribusiness, industria alimentară, industria de băuturi, retail și HoReCa, din lumea academică și din administrație. Evenimentul se află la a doua ediție. 

Timișoara Food Summit 2023 cuprinde mai multe dezbateri unde vor fi discutate câteva teme de actualitate de către parteneri ai universității și antreprenori de succes. Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România va sprijini și promova și în acest an evenimentul organizat de prestigioasa Universitate cu profil agricol din Vestul țării. Președintele LAPAR, Nicu Vasile se află pe lista specialiștilor invitați să conferențieze, iar o serie de membri ai organizației și-au confirmat și în acest an participarea la dezbaterile reuniunii.

Dezbateri de actualitate la Timișoara Food Summit 2023

Discuțiile vor aborda teme de relevanță pentru economia românească în general, și pentru industria agroalimentară în special. Acestea sunt împărție pe cele două zile de desfășurare.

Joi, 23 noiembrie:

Vineri, 24 noiembrie:

Nu vom mânca sintetic. Încă

Cel puțin asta promit organizatorii summitului.

„Ne pregătim pentru o schimbare majoră în industria de producție și procesare a cărnii. Proiectele de producere a cărnii sintetice au primit finanțări de peste 300 de milioane de dolari pentru a introduce produse din laborator pe piețele Uniunii Europene. În același timp, conducătorii din Roma și autoritățile centrale din România au decis să interzică produsele sintetice.
Pentru data de 23 noiembrie, am pregătit o temă dedicată lanțului alimentar: Rafinarea lanțului alimentar integrat: Obținerea de profit – instant.
Smithfield automatizează fermele care, în 2022, au produs 1.200.000 de porci, iar în marile structuri de carne se lucrează deja cu inteligență artificială. Vreau să aflu mai multe de la Transavia și Aayalex, doi dintre cei mai mari jucători de pe piața cărnii” scrie un reprezentant al Universității e Științele Vieții ,,Regele Mihai I’’ din Timișoara pe pagina de socializare a summitului.

Expunere gratuită a mostrelor

Profit imediat pentru actorii întregului lanț alimentar este unul din sloganurile lansate pentru această a doua ediție a Timișoara Food Summit. Cu această ocazie, toți participanții pot expune gratuit mostre ale produselor fabricate de companiile pe care le reprezintă, în funcție de ordinea înscrierii și de spațiul disponibil.

Sponsorii evenimentului sunt Profi (Sponsor Silver) Aqua Carpatica (Sponsor Bronze); Combinatul Agroindustrial Curtici , Mirdatod Ibănești (Sponsor „Integrare de succes)
Parteneri în organizarea evenimentului sunt Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, Biris Goran SPARL Mirdatod Ibăneşti ( Partener Dergustare), Academia De Stiinte Agricole SI Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”, ASPES; LAPAR, Crama Aramic.
Exit mobile version