Fermierii bistrițeni vor obține furaje inovative din deșeurile pomicole

Zilele acestea, Riyadh găzduiește un eveniment de o importanță majoră în domeniul afacerilor și nu numai: 𝐭𝐡𝐞 𝐆𝐥𝐨𝐛𝐚𝐥 𝐋𝐚𝐛𝐨𝐫 𝐌𝐚𝐫𝐤𝐞𝐭 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐜𝐞 (𝐆𝐋𝐌𝐂). 👏 GLMC este punctul central pentru colaborarea globală privind evoluția pieței muncii la nivel mondial, direcționând discuțiile în zona viitorului legistației privind munca, standardelor și inovației. Acesta reprezintă o platformă globală de o importanță majoră pentru reglementatori, angajatori și societatea civilă, în scopul colaborării și promovării soluțiilor inovatoare pentru forța de muncă și piața muncii. Suntem entuziasmați să îl avem pe CEO-ul ROMBAT, Alin Ioanes, ca speaker în cadrul acestui eveniment global, cu o audiență de peste 2000 de lideri politici, directori executivi, lideri ai organizațiilor internaționale, autorități de reglementare a pieței muncii, cercetători, academicieni, tinere talente și mass-media. Pe agenda GLMC există 8 teme principale: catalizatorul pieței globale a muncii, dificultățile privind competențele și productivitatea, transformările pieței muncii, munca pentru toți, inteligența artificială, reproiectarea pieței muncii, modul corect de reglementare și pregătirea pentru potențialele provocări din viitor. De fapt, GLMC își propune să fie locul în care se produc experiențele transformatoare pe piața globală a muncii.

Proiectul propune valorificarea superioară a deșeurilor și produselor secundare din pomicultură | Foto: Deposit Photos - Romeovip

Inițiativa a fost demarată de Grupul de Acțiune Locală (GAL) Lider Bistrița-Năsăud în colaborare cu Asociația Center for Health Research (ACHR).

“Proiectul este menit să inoveze și să aducă plusvaloare mediului rural, prin valorificarea variațiilor pedologice pentru obținerea eficientă de furaje inovative din resurse pomicole”, au informat reprezentanții GAL Lider.

Printre fermierii locali cooptați se numără Ioan Pop Dănilă, Floarea Larionesi, Cătălin Mariș, Felicia Purcel, Mariș Ardeleanu – persoane fizice autorizate, Grupul de Producători de Lapte Poiana Ilvei, Grupul de Producători Sîngeorz-Băi, Grupul de Producători de Lapte și Produse Lactate Ilva Mică.

Acest proiect demarat de GAL Lider propune valorificarea superioară a deșeurilor și produselor secundare din pomicultură în concordanță cu principiile economiei circulare și a variațiilor pedologice existente pe teritoriul parteneriatului.

Proiectul vizează optimizarea utilizării solurilor în pomicultură prin furnizarea unei soluții inovative de investigare a variațiilor pedologice, cu realizarea unor rețete furajere inovative din deșeuri și produse secundare pomicole care să țină cont de proprietățile solurilor partenerilor.

Nu în ultimul rând, GAL Lider și ACHR vor să rezolve aspecte practice cu care se confruntă pomicultorii, să identifice soluții inovative de rezolvare și transferul inovării de la nivelul centrului tehnologic de cercetare către practica fermei.

Pe partea de cercetare sunt angrenate Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj, SADC Expert Consulting. Proiect este cofinanțat de UE – Fondul Social European, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Exit mobile version