Universitatea din Alba Iulia, aleasă membră a unei alianțe universitare de excepție

Universitatea „1 Decembrie 1918” a fost aleasă membră într-un consorțiu universitar din care mai fac parte instituții de învățământ superior din alte 9 țări. Scopul: construirea viitorului academic după principii dinamice și de actualitate.

În dialog cu Transilvania Business, rectorul Universității „1 Decembrie 1918” (UAB), prof.univ.dr. Daniel Breaz, a vorbit despre momentul alegerii instituției pe care o reprezintă să facă parte din consorțiul universitar internațional.

„A fost un eveniment la Rotterdam care a avut loc în septembrie, unde am participat și noi ca instituție, alături de alte instituții din România. Acest consorțiu era deja constituit, iar la această întâlnire s-a luat decizia extinderii rețelei și atragerea de noi membri până la 10 universități. S-au purtat discuții cu reprezentanții universităților prezente și s-a agreat ca noi să fim primiți în această asociere. Iar, în acest moment, suntem membrii cu drepturi depline. Suntem alături de niște universități de prestigiu la nivel european, chiar cu o durată de viață destul de lungă,” explică prof.univ.dr. Daniel Breaz, rectorul UAB.
prof.univ.dr. Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Universitățile partenere din consorțiu

Care sunt obiectivele consorțiului universitar

Includerea în alianța universitară constituie o etapă importantă și naturală în dezvoltarea Universității „1 Decembrie 1918”. Ca membru cu drepturi depline, UAB va avea acces la fonduri europene destinate acestui tip de candidați, respectiv asociere universitară transnațională.

Rectorul UAB a explicat punctual și ce vizează în cadrul în cadrul consorțiului.

„Printre obiectivele consorțiului vorbim despre posibilitatea depunerii unor proiecte europene pe diverse linii de finanțare, care vor fi suplimentate și anul viitor, și unde e nevoie de consorții transnaționale ca să ai șanse mai mari de eligibilitate. În general, se merge pe învățare continuă pe tot parcursul vieții. De asemenea, putem depune împreună proiecte pe cercetare. Am avut discuții despre double degree diploma, despre anumite studii universitare pe durate de timp mai scurte care să dea doar anumite competențe. În principiu, absolut tot ce se poate face la nivel interinstituțional internațional,” susține Daniel Breaz, rectorul UAB.
Exit mobile version