ConstructPLus, 150 milioane €, bugetul pentru stimularea pieței materialelor de construcții

ConstructPlus - Programul național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții

Ministerul Economiei trimite spre aprobare Ghidul solicitantului pentru aprobarea și finanțarea programului ConstructPLus. Bugetul programului este de 150 milioane euro și vizează sprijinirea producției de materiale de construcții.

Piața materialelor de construcții primește o infuzie de 150 milioane euro. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) sprijină prin acordarea de granturi investițiile în capacitățile de producție de materiale de construcții. Scopul urmărit constă în sprijinirea pieței locale, precum și reducerea deficitului comercial provenit din importul de materiale de construcții.

MEAT a elaborat forma finală a Ghidului solicitantului pentru aprobarea și finanțarea Programului național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții, denumit ConstructPlus.

Ulterior, documentul va intra în procesul interinstituțional de aprobare. Ghidul solicitantului prezintă obiectivul programului, sectoarele de activitate eligibile, precum și pașii de urmat pentru depunerea documentelor și obținerea finanțării.

Programul ConstrcutPlus este o schemă de ajutor multianuală, desfașurată pe o durată de 4 ani și cu un buget anual alocat de până la aproape 150 de milioane de euro.

Cine poate beneficia de grantul ConstructPlus

De finanțare pot beneficia întreprinderile nou-inființate sau în activitate, atât IMM-uri cât și companii mari, cu personalitate juridică, înregistrate în scop fiscal.

Granturile sunt acordate pentru realizarea de investiții inițiale sau pentru o investiție inițială pentru o nouă activitate economică într-unul dintre sectoarele economice eligibile.

Schema de ajutor de stat este instituită pentru perioada de implementare 2023-2026. Bugetul total alocat Programului este echivalentul în lei al sumei de 596 milioane de euro, pentru toată perioada de implementare, defalcat în credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finanțare pentru perioada 2023-2026 și credite bugetare pentru plata ajutorului de stat pentru perioada 2024-2029.

Sectoarele economice eligibile, după codul CAEN:

Proiectul Ghidului solicitantului poate fi consultat aici

Credit foto: MEAT

Exit mobile version