Nutriento Tech a finalizat un proiect european destinat alimentației sănătoase

Acesta a fost implementat de Nutriento sub Programul Operațional Competitivitate Stimularea cererii întreprinderilor pentru inovare prin proiecte cercetare, dezvoltare și inovare (CDI) derulate de întreprinderi individual sau în parteneriat cu institute de CDI şi universităţi, în scopul inovării de procese şi de produse în sectoarele economice care prezintă potențial de creștere.

Nutriento Technology Cluj a încheiat implementarea proiectului ”Nutriento Tech – viitorul alimentației printr-o platformă sustenabilă și personalizată”.

Acesta a fost implementat de Nutriento sub Programul Operațional Competitivitate Stimularea cererii întreprinderilor pentru inovare prin proiecte cercetare, dezvoltare și inovare (CDI) derulate de întreprinderi individual sau în parteneriat cu institute de CDI şi universități, în scopul inovării de procese şi de produse în sectoarele economice care prezintă potențial de creștere.

Valoarea proiectului se ridică la 1,05 milioane lei, din care 791.467 lei finanțare nerambursabilă. Obiectivul a fost acela de a construi o platformă care vine în întâmpinarea restaurantelor și clienților acestora sub forma unui nutriționist digital în vederea îmbunătățirii calității vieții printr-o alimentație echilibrată.

Platforma poate fi accesată la aridelivery.ro. Proiectul a fost derulat în municipiul Cluj-Napoca și a urmărit integrarea unui număr de minim cinci restaurante în platformă și crearea a 200 de profiluri nutriționale.

În crearea profilurilor nutriționale s-a ținut cont de indicatori precum vârsta, greutatea, obiectivul, alergiile, intoleranțele și preferințele alimentare. Pentru a putea propune soluții optime, a fost vizată abordarea restaurantelor care au un meniu variat cu preparate cât mai puțin procesate, de proveniență locală.

Platforma nu s-a dorit a fi doar una de distribuție a unui prânz luat pe fugă la birou, ci un planificator personal care face sinergia între nevoile reale ale consumatorului și restaurantele care îi pot oferi preparatele preferate, însă fără a-i afecta în mod negativ sănătatea.

Punctul de pornire a fost reprezentat de un studiu asupra sistemului metabolic descris de dr. Timea Claudia Ghitea în lucrarea de doctorat intitulată “Evaluarea unor markeri biochimici și abordarea ditoterapeutică în sindromul metabolic”. În acesta se vorbește despre compatibilitățile și incompatibilitățile organismului la alimente, care pot sprijini sau pot îngreuna funcțiile metabolismului.

Adoptarea unui stil alimentar echilibrat prezintă o serie de beneficii asupra sănătății pe termen mediu și lung. Platforma și-a propus să vină în întâmpinarea acelor persoane pentru care este important să dețină controlul asupra dietei potrivite lor, dar care sunt limitate de timp în ceea ce privește planificarea meselor zilnice și caută să identifice o soluție prin care să scape de această grijă.

Exit mobile version