Cetatea Piatra Șoimului – Șinteu, redată circuitului turistic cu fonduri europene

Valoarea proiectului de consolidare și reabilitare a Cetății Piatra Șoimului – Șinteu este de peste 12 milioane de lei, banii provenind din fonduri europene nerambursabile.

Miercuri, 31.01.2024, în Sala Mare a Primăriei Oraşului Aleşd, a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Consolidarea și rebilitarea ruinelor Cetății Șinteu – Piatra Șoimului”.

Lucrările vor fi executate de Asocierea Euras SRL (lider de asociere) – Procad Business SRL (asociat) – ADD Concept SRL (asociat).

 

Etapele proiectului

În data de 12.12.2022, Oraşul Aleşd a depus o solicitare de finanţare a „Consolidarea și rebilitarea ruinelor Cetății Șinteu – Piatra Șoimului”, în cadrul PNRR, Componenta C11 Turism și cultură – Includerea în cele 12 rute turistice/culturale, pentru promovare și restaurare  – etapa 3.

În data de 02.02.2023, a fost publicat Ordinul Ministrului Dezvoltării privind Lista obiectivelor care îndeplinesc criteriile necesare în cadrul rutelor turistice/culturale, în vederea restaurării. Din aceasta listă face parte și proiectul „Consolidarea și rebilitarea ruinelor Cetății Șinteu – Piatra Șoimului”.

În data de 25.04.2023 a fost semnat contractul de finanțare.

Perioada de implementare nu poate depăși data de 30.06.2026. Valoarea proiectului este de: 12.477.304,23 de lei.

Intervenții propuse

Prin implementarea acestui proiect, Primăria Oraşului Aleşd își propune printre altele, următoarele intervenţii :

 

Credit foto: PRIMARIA ALESD

 

Exit mobile version