Corteva pune astăzi azotul la îndemâna plantelor printr-un produs unic

Corteva Agriscience a omologat de curând primul produs din gama biologicals - Utrisha N, un produs unic, de ultimă generație. 

Este cunoscută presiunea pe care agricultorii o simt în ultima vreme în ceea ce privește prețul ridicat al azotului și limitarea aplicării formulărilor convenționale pe parcursul perioadei de vegetație, lucruri care, alături de alți factori de mediu, îi împiedică să obțină rezultate maximizate de producție în culturile lor.

Corteva Agriscience a omologat de curând primul produs din gama biologicals – Utrisha N, un produs unic, de ultimă generație. Utrisha N este un biostimulator cu rol în eficientizarea nutriției plantelor, având la bază bacteria de origine naturală Methylobacter symbioticum. Utrisha N este menționat de Organic Materials Review Institute (OMRI) și autorizat pentru utilizare în producția ecologică certificată, procesarea alimentelor și manipulare.

Cum acționează Utrisha N

Utrisha N permite țesuturilor plantelor să treacă dincolo de rolul de consumator și să devină o sursă cu aport constant de azot pentru plante, favorizând absorbția azotului din aer.

Methylobacter symbioticum pătrunde în plantă prin stomatele prezente pe țesuturile verzi și colonizează rapid întreaga plantă pentru a transforma azotul din atmosferă (N2) într-o formă disponibilă pentru plante (NH4+)*. Acest lucru îi permite produsului Utrisha N să livreze azot direct în părțile plantelor aflate în creștere activă, eliminând atât riscul ca azotul să fie aplicat în fenofazele inoportune, cât și efectele negative asupra mediului și fitotoxicitatea plantelor.

Metilobacter symbioticum este o bacterie care supraviețuieste și se înmulțeste, hrănindu-se cu metanol, un produs secundar al creșterii vegetative normale a plantelor. Astfel, aportul azotului este legat de necesarul plantei.

Cum se utilizează

Utrisha N se aplică dimineața când stomatele sunt deschise, iar planta este sănătoasă și în proces de creștere activă, neafectată de factorii de stres din mediu. Doza de aplicare este de 333 g/ha, până la 500 g/ha, în funcție de cultura la care se utilizează, iar conținutul de clor din apă nu trebuie să depășească 2 ppm. Imediat după o oră de la aplicare, Utrisha N este absorbită în plantă, fiind astfel protejată de spălarea accidentală în cazul apariției precipitațiilor.

Avantajele Utrisha N

Beneficiile utilizării Utrisha N

Utrisha N este un produs de origine naturală, drept urmare, pentru a avea rezultatele scontate, acesta trebuie utilizat respectând cu mare strictețe eticheta.

Rezultatele din 2022 si 2023 au arătat la nivel mondial că Utrisha N este soluția către un viitor sustenabil în agricultura modernă, lucru ce face ca produsul să fie utilizat la ora actuală pe milioane de hectare, la doar un an de la lansare. Pentru mai multe detalii vă rugăm să intrați pe pagina de web Corteva.

Adrian IONESCU
Category Marketing Manager Fungicides, Insecticides & Biologicals – Corteva Romania & Moldova

Exit mobile version