Românii și ungurii discută despre conectarea autostrăzilor din cele două țări

Municipiul Carei a găzduit, săptămâna trecută, cea de-a XXV-a reuniune a Grupului de lucru româno-ungar pentru conectarea autostrăzilor.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat stadiul proiectelor de infrastructură la granița româno-ungară și a proiectelor dezvoltate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în județul Satu Mare.

„În cadrul reuniunii bilaterale am discutat despre drumul expres Satu Mare-Baia Mare și drumul expres Satu Mare-Oar care va fi conectat la drumul expres M49 din Ungaria și implicit la rețeaua de autostrăzi europene. Pentru drumul expres Satu Mare-Baia Mare se află în derulare studiul de fezabilitate și urmează lansarea achiziției pentru proiectarea și execuția lucrării. În ceea ce privește drumul expres Satu Mare-Oar, fost lansată procedura de achiziție pentru execuție, ceea ce înseamnă că în cursul lunii martie am putea începe lucrările propriu-zise”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Acesta a mai informat că proiectele de realizare a variantelor de ocolire a orașelor Negrești-Oaș și Ardud se află în faza de realizare a studiului de fezabilitate

Odată implementate, aceste obiective de importanță națională și internațională vor avea un impact deosebit în ceea ce privește mobilitatea rutieră și dezvoltarea economică a întregii regiuni.

 

Exit mobile version