Proiect de peste 400.000 de euro pentru energie verde la Pecica, județul Arad

Solar panels absorbing the suns energy on hot summer day

Primăria Pecica urmează să semneze un contract în valoare de 1,979 milioane de lei (aproximativ 401.000 euro), cu Administrația Fondului de Mediu.

Din acești bani vor fi instalate panouri solare pe mai multe clădiri publice din orașul Pecica

„Montăm panouri solare pe un un număr de 12 clădiri publice, pentru a produce energie electrică din surse regenerabile: pe sediul Primăriei, cel al Evidenţei Populaţiei, al clădirii principale a Şcolii Gimnaziale nr. 2, pe policlinică, pe Grădiniţa PP2 (Muştra), pe blocul ANL, pe garajele de la IRIL, pe Casa de Cultură «Doru Ioan Petescu», pe clădirea principală a Liceului Teoretic «Gheoghe Lazăr», pe garajele din zona Juncanu şi pe grădiniţa din Sederhat”, a precizat Petru Antal, primarul orașului Pecica.

Curentul electric obţinut, în mod gratuit, va fi folosit pentru alimentarea a 33 de stații noi de încărcare a vehiculelor electrice, cu putere normală, înființate în vecinătatea acestor imobile.

Devenind astfel prosumatori, producţia fiind considerabil mai mare decât consumul staţiilor de încărcare. Energia electrică ce nu se folosește, se introduce în sistem şi se scade din consumul clădirilor publice, rezultând o economie semnificativă la factura de curent.

 

Exit mobile version