Digitalizarea spitalelor din subordinea CJ Sibiu, un plus pentru pacienți și echipele medicale

Digitalizarea spitalelor din subordinea CJ Sibiu crește calitatea actului medical și scade timpii de reacție. Bugetul de 12,18 milioane lei, FEN, finanțează investiția în infrastructura IT din Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” și Spitalul de Pneumoftiziologie.

Investițiile, realizate din fonduri alocate prin Programul Național de Redresare și Reziliență vizează îmbunătățirea infrastructurii IT și, totodată, sprijinerea actului medical furnizat de cele trei unități spitalicești din subordinea Consiliului Județean Sibiu. Finanțarea este asigurată 100% din fonduri europene nerambursabile.

„Pe calea digitalizării am parcurs deja două etape importante, cea a „Portalului Medical”, prin care cetățenii au acces la propriile date medicale și pot decide ce medic le poate utiliza, precum și cea legată de managementul documentelor din cele trei spitale publice din subordinea  noastră. Continuăm procesul de digitalizare întrucât pacienții au nevoie de diagnostic rapid și corect, aspect decisiv pentru evoluția stării de sănătate. Vom achiziționa echipamentele și softurile ce vor permite o creștere a calității actului medical în sistemul public de sănătate al județului Sibiu”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu

Care sunt principalele componente ale proiectului de digitalizare

În cadrul proiectului vor fi achiziționate echipamente IT și softuri, iar infrastructura de telecomunicații va fi extinsă.

În perioada următoare, Ministerul Sănătății va transmite contractele de finanțare în vederea semnării, după care vor fi publicate anunțurile de licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Exit mobile version