Drumul spre Băile Cojocna, pregătit de sezonul estival

Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de siguranță în zona Apahida - Cojocna.

DJ 161A asigură, în fiecare an, accesul a zeci de mii de turiști la băile sărate de la Cojocna

Consiliul Județean (CJ) Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 161A Apahida – Moriști – Cojocna – Iuriu de Câmpie.

Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de siguranță în zona Apahida – Cojocna. Operațiunile vizează un sector de drum în lungime de 21 km, cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 21+000.

„Sunt lucrări importante întrucât Drumul Județean 161A deservește o zonă vastă a județului, prin joncțiunea cu Drumul Național 1C, în localitatea Apahida. Totodată,  acesta asigură, în fiecare an, accesul a zeci de mii de turiști la băile sărate de la Cojocna”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În cadrul lucrărilor de întreținere urmează a fi derulate operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică și tratarea burdușirilor și a tasărilor, completarea de acostamente.

Alte intervenții sunt aducerea la profil a acostamentelor, asigurarea scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor și rigolelor, asigurarea esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului și montarea de butoni reflectorizanți pe stâlpi și parapete.

Exit mobile version