De la 1 aprilie, nu e păcăleală, CFR Călători introduce autobuze pe ruta Oradea – Cluj Napoca

Începând cu data de 1 aprilie 2024, va deveni operațional la CFR Călători serviciul de înlocuire a transportului feroviar cu autobuze pentru asigurarea călătoriei pasagerilor pe distanța Cluj Napoca – Oradea, în condițiile începerii lucrărilor la electrificarea / modernizarea liniei feroviare LOT 2 Aghireș – Poieni de către managerul infrastructurii – CNCF CFR SA.

Odată finalizate procedurile de achiziție publică a serviciilor de transport auto de călători efectuate în condițiile respectării prevederilor cadrului legislativ – O.U.G. 131/29.12.2023 privind înlocuirea serviciilor de transport feroviar cu servicii de transport auto de călători și Legea nr. 99/ 2016 privind achizițiile sectoriale, CFR Călători va asigura din 1 aprilie 2024 serviciile de transport auto de călători atât pe întreaga distanță Cluj Napoca – Oradea, cât și pe sectoare din interiorul secției ce vor alterna și cu serviciile de transport feroviar de călători de pe relațiile Cluj Napoca – Aghireș și Oradea – Aleșd. De asemenea, operarea acestor servicii va fi condiționată și de realizările/comunicările ulterioare ale CNCF CFR SA.

Programul autobuzelor

Prezentăm mai jos programul de circulație al autobuzelor, cu mențiunea că orele de plecare/sosire în stațiile din parcursul acestora precum și tarifele aplicate pot fi vizualizate pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea „Detalii/Preț”, din modulul de mers de tren, la căutarea trenurilor de pe ruta dorită:

 

Trenuri între Cluj Napoca – Aghireș și Aleșd – Oradea

Având în vedere faptul că circulația trenurilor este închisă permanent pe sectorul Aleșd – Bratca – Huedin – Poieni – Aghireș de pe secția Cluj Napoca – Oradea de către CFR SA, nu pot fi operate trenuri directe în relația Cluj Napoca – Oradea. În acest context, CFR Călători operează în continuare pe sectoarele de pe această secție pe care se desfășoară circulație feroviară, precum Cluj Napoca – Aghireș și retur și Oradea – Aleșd și retur, astfel:

Menționăm că din data de 1 aprilie 2024, în programul de circulație a trenurilor pe ruta Oradea – Aleșd și retur sunt operate modificări ale orarelor, astfel:

Informații despre circulația trenurilor:

 

Exit mobile version