Clujul va avea patru noi poduri rutiere noi, pe Programul Anghel Saligny

Tags: , ,

Podul de la Văleni, de pe Drumul Județean 108C, a fost finalizat în 2021 | Foto: CJ Cluj

Forul județean din Cluj atrage finanțări de 14 milioane de lei prin această linie națională de investiții (PNIAS).

Consiliul Județean (CJ) Cluj a semnat patru contracte de finanțare din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, de 15,1 milioane de lei, prin PNIAS. Cele patru investiții vor beneficia de alocări de 13,9 milioane prin PNIAS diferența de 1,2 milioane urmând a fi suportată din bugetul județean.

„Am demarat un amplu program de construire a mai multor poduri noi pe drumurile județene. În acest scop, căutăm în permanență și alte surse de finanțare, în afara celor de la bugetul județului.

Astfel, investițiilor finanțate din fonduri europene nerambursabile li se adaugă, acum, și cele prin PNIAS. Desigur, banii astfel economisiți vor fi folosiți tot în beneficiul clujenilor”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Unde se amplasează cele noi:

Poduri finalizate în patru localități

În cadrul programului de construire a mai multor poduri noi situate pe drumurile județene, CJ Cluj le-a finalizat, în 2021, pe cele din localitățile Jichișu de Jos, pe DJ 161D și Văleni, pe DJ 108C, iar în 2023 le-a finalizat pe cele din localitățile Bonțida, pe DJ 161 și Someșu Rece, pe DJ 107P.

Urmează construirea unui nou pod în localitatea Mica, pe DJ 172F, după demolarea celui vechi. În această etapă au demarat deja lucrările de construire a unui pod provizoriu.

Exit mobile version