Mediciniștii clujeni își prezintă invențiile la Technology Transfer Days

Tags: , , ,
Evenimentul TTD, din cadrul proiectului „Progres - Creșterea performanțelor cercetării științifice, susținerea excelenței în cercetare și a inovării în medicină”, are loc în clădirea Facultății de Medicină, de pe str. G. Marinescu.

Evenimentul facilitează colaborarea între cercetători și industria medicală | Foto: UMFIH

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj va organiza evenimentul în perioada 14-15 mai.

Technology Transfer Days (TTD), componentă a proiectului „Progres – Creșterea performanțelor cercetării științifice, susținerea excelenței în cercetare și a inovării în medicină”, are loc în clădirea Facultății de Medicină, de pe str. G. Marinescu.

Vor fi prezentate rezultate ale cercetării desfășurate în cadrul UMFIH, sub formă de brevete și cereri de brevet de invenție, serviciile oferite de Centrul de Cercetări pentru Medicină Avansată, Centrul de Cercetări pentru Genomică Funcțională, Biomedicină și Medicină Translațională.

Alte entități din UMFIH prezente vor fi Centrul de Cercetare în Reabilitare Orală Complexă și Centrul de Cercetare a Stresului Oxidativ și a Biocompatibilității unor Produși Naturali și de Sinteză. Centrele vor putea fi vizitate de cei interesați.

Vor fi organizate standuri expoziționale pentru a facilita întâlniri și sesiuni de matchmaking între profesioniști și cercetători, cu scopul de a încuraja crearea de noi colaborări între mediul privat și cel universitar în domeniile medical și farmaceutic.

„Acest eveniment face parte dintr-un proiect amplu de dezvoltare instituțională, de finanțare a excelenței în cercetare, dezvoltare și inovare, pe care l-am demarat în 2022.

Dorim să sprijinim creșterea capacității și a performanței instituționale, să susținem cercetarea de excelență și diseminarea rezultatelor acesteia. Datorită investițiilor din ultimii ani, astăzi UMFIH deține una din cele mai performante infrastructuri de cercetare la nivel național, cu o politică a cercetării puternic integrată în mediul academic.

Prin TTD dorim să facilităm colaborările între cercetătorii noștri și industria medicală, pentru a aduce descoperirile științifice cât mai aproape de pacient și binele acestuia”, a declarat rectorul UMFIH, Anca Buzoianu.

Participanții la TTD vor putea vizita standurile la care vor fi expuse informații despre invențiile cercetătorilor clujeni, de a participa la prezentările acestora și la sesiunile de întrebări și răspunsuri.

Printre brevetele de invenție și cererile de brevet de invenție care vor fi prezentate în cadrul evenimentului se numără procedee, echipamente și produse medicale ce pot fi utilizate în tratarea bolilor oncologice, în implanturile cranio-faciale, în stomatologie, chirurgie, imagistică medicală.

UMF Cluj – TTD se adresează atât comunității academice (cadre didactice, cercetători, doctoranzi, studenți), cât și companiilor private, instituțiilor publice și tuturor celor interesați de domeniul cercetării și inovării în medicină și farmacie.

În 15 mai, de la 09:00, va avea loc Salonul Alianței Universitare G6-UMF. Manifestarea va reuni prezentările unor invenții realizate de grupuri de cercetare ale instituții membre ale G6-UMF. Acestea sunt UMFIH Cluj, UMF C. Davila București, UMF Grigore T. Popa Iași, UMF Științe și Tehnologie G. E. Palade Tg. Mureș, UMF V. Babeș Timișoara și UMF Craiova.

“Inițiativa este o confirmare a strânsei cooperări pentru crearea cadrului de informare și promovare a rezultatelor cercetării în domeniul medical. Intrarea este liberă pentru toți cei interesați să descopere și să cunoască mai multe detalii despre activitatea noastră de cercetare”, a transmis conducerea UMFIH.

Exit mobile version